Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Skadi

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Skadi

  • Placering
    Kadett
  1. Ditt tips om 4 veckor var för kort, kan jag i efterhand bara hålla med om! Det var inte något problem eftersom jag sade upp mig från mitt jobb och veckor hit eller dit inte var något problem längre. Vi gjorde hela trippen på 6 veckor med en vecka vila på Gotland. Detta projekt var ett av de bästa jag och min sambo har gjort och fler äventyr kommer vi att göra, dock har vi hela västkusten att upptäcka nu till nästa sommar så det dröjer nog ett bra tag innan vi ger oss ut på en lika lång seglats som denna. Med facit i handen borde vi stannat kvar på Höga kusten lite längre, men Sverige kändes väldigt avlångt när vi fortfarande var där. Vindarna var med oss hela vägen till Gotland, det kunde vi inte veta i förväg.
  2. Har i många år seglat tillsammas med andra båtar, men vi har aldrig funderat på kommunikationen eftersom allt har alltid varit förutbestämt var vi skall segla och så har man ju mobilen. Förra sommaren körde vi radio för första gången, jag slängde över en apparat i polarens båt och så körde vi (Vi körde på licensfria PMR-frekveser) mycket trevligare att kunna ta ett samtal eller förklara sina intentioner 100 gånger snabbare och enklare än mobilf*n. Nu efteråt så förstår jag inte varför vi inte skaffat VHF tidigare. Så jag skaffade licens och köte en handburen VHF i vintras just för att kunna kommunicera även med sjöräddningen eller andra fartyg.
  3. haha har läst på och därav ska jag tillämpa alla dess ritualer som finns
  4. Tack så mycket, 4 veckor är tajt och vi har hittills resonerat att om vi inte hinner hela vägen tar vi upp båten någonstans i landet och tar resterande sträcka nästa år istället. Miss-Stress som båten heter egentligen och som skall döpas om i sommar med alla dess ritualer det medför, har tidigare seglat runt i Luleå av två bröder och sedan i Kalix av en man och hans familj innan den kom i mina ägor för 10 år sedan.
  5. Hela min och sambons semester och lite till kommer att gå åt till att flytta båten från Kalix till Göteborg, via kanalen får se om båten blir permanent för mig som boende efter det diket, finns mycket rykten. Jag har väldigt dålig koll om fina platser längs med ostkusten att besöka samt hela Stockholms skärgård är helt okänt, så alla tips på ställen längs med rutten välkomnas väl. Ser ni att jag korsar er väg eller är i krokarna så hojta gärna på kanal 16 eller skriv här så delar jag gärna en öl eller två när båten väl är förankrad. Dokumentation om flytten sker på denna sida http://skadi.earth/
×
×
  • Skapa nytt...