Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Leifsu

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Leifsu

  • Placering
    Landkrabba
  1. Det har fungerat i åtminstone 35 år bortsett från slitaget, så det känns inte som en jättechansning att bara åtgärda slitaget. Men det kan ju vara ide att höra med någon firma vad det kostar att göra en ombearbetning och få dit ett lager. Något tips på lämplig firma i Stockholmsområdet och ännu hellre kring Åkersberga.
  2. Det som jag klurar kring är att hjärtstocken är en rund axel. Slitaget är också runt. = påminner mycket om en ovanligt stor bricka! Med en hög brickor så skulle slitaget kunna bli mellan brickor och det blir inte stort. Konsten är att få tag på t.ex plastbrickor i hyfsat rätt dimension (20-25 mm hål och kanske 40 mm ytterdiameter). Eller på lämpligt plastmaterial, så kan jag nog såga ut dem med en hålsåg om jag spänner en bunt mellan två träskivor och borrar rakt igenom.
  3. Mitt roder hänger nu en cm för djupt. Roderhuvudet/bronslagret har slitits ca 1 cm (på 43 år). Behöver nu få någon form av slitbrickor eller lager på plats för det går inte att fälla upp roderkulten utan att den tar i. Är mest inne på någon form av plastbrickor i lämpligt material, men hittar inga i så stor storlek. Någon som har tips på vad jag bör köpa och gärna var? Orsaken till det stora slitaget är att rodret är ombyggt från att ha stöd av en skädda till att vara frihängande. Hjärtstocken är förstärkt och rodret utökat med en balansdel. Allt fungerar perfekt, sedan mängder av år, förutom slitaget på roderhuvudet. Är ganska ensam om lösningen, de flesta bytte senare och då till ett nytt roder med ett stödlager halvvägs upp.
×
×
  • Skapa nytt...