Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Mjolko

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    34
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Mjolko

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har kikat på båtslipar och har en lämplig strand, men dels är de dyra och jag tror också att det blir svårt att pricka rätt i vågigt väder. Antar också att det är extra svårt om man är ensam i båten. Min båt väger ca 850kg så ganska tung är den allt plus om man har en massa packning. Tack för förslaget.
  2. Jag kanske kan nyttja stenen istället för att ta bort den, funderar på ett rep eller en lång regel mellan sten och fastland. Tänkte man kunde ha något att hålla sig i och kunna dra båten in och ut ur "hamnen".
  3. Den idéen gillar jag verkligen, alltid kul med automatik men jag antar att det blir svårt att konstruera. Hur som helst, tack för idéen.
  4. Smart tänkt! Jag har funderat på att gräva ut en bredare båtplats men tänkte inte på att man kan skapa en vändcirkel. Det skulle ju avsevärt förenkla proceduren när jag ska gå ut med båten. Det är dock den större båten som du ser utanför den lilla bryggan till höger och jag handgräver så det blir ju en del jobb. Det är blöt blålera som ska upp, nåja jag kan ta det lite då och då. Stort tack för tipset!
  5. Tack för din omtanke och självklart ska man ta reda på vad som gäller och söka tillstånd vid byggnationer eller större markförändringar. Men om man ska behöva söka dispens för att fälla träd eller för att ta bort en större sten på sin egen tomt så är det ju bara löjligt.
  6. Jovisst kan nog det stämma om man drar det till sin spets men det gäller också som jag tidigare skrev "uppenbart saknar betydelse ur miljöhänsyn eller utgör ett problem för annan person". Att jag inte skulle få fälla ett träd eller ta bort en sten på min egen tomt har jag svårt att se att någon instans skulle fälla mig för. Om det finns särskilda skäl och stranden dessutom anses vara ianspråktagen så är det givetvis än mer självklart. Boverket skriver bland annat "Om området är ianspråktaget på ett sätt som gör att det saknar betydelse för strandskyddets syften".
  7. Verkligen ett snyggt bryggförslag som skulle lösa hela problematiken!
  8. Ja en tvärslå för att hålla kvar däcket. Är det så du tänker? Samtidigt behåller jag stenen och kan i framtiden använda den för en eventuell brygga eller soldäck.
  9. Intressant förslag men då får jag nog placera en ny boj längre in så att ingen olycka sker.
  10. Ja, det var lite det jag själv funderat på kombinerat med en stolpe på stenen där jag fäster ett rep som går in mot en stolpe vid inloppet till min båtplats. Kan det fungera tro?
  11. Att ta bort en sten under vattnet som uppenbart saknar betydelse ur miljöhänsyn eller utgör ett problem för annan person får enligt uppgift göras utan tillstånd. Självklart är man ansvarig om något skulle inträffa men det är man väl i vilket fall som helst.
  12. En flotte (eller båt) kan det fungera då vågorna blir stora?
  13. Snyggt och smart förslag som jag verkligen gillar! Jag antar dock att det krävs bygglov och att mina grannar inte blir så förtjusta men som jag redan nämnt så går vår vattenrätt dikt intill deras brygga och soldäck (hörnet skymtar längst ned till vänster på fotot).
  14. Ja, jo men det låter rätt dyrt. Jag har en gammal påbörjad stenpir till höger om bryggan som jag funderar på om jag kan använda på något sätt. Bryggan är en ranglig, rätt hög 7 meters telefonstolpebrygga som längst ut står på ett stort fundament på en bergknöl. Jag vill helst göra ändringar där jag inte behöver bygglov och som inte kostar skjortan.
×
×
  • Skapa nytt...