Jump to content
Saturday 25 May 2024

MrBakerman

Medlemmar
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MrBakerman

 1. Hej. Beklagar lite sent svar. det som fungerade bäst för mig var Lion Protect Rib Restore och Rib Shine från Ekens Naval. Rib Shine är egentligen till för hypalon men verkar fungera även för pvc. Osäkert dock hur detta påverkar pvc-materialet på sikt. jag tycker dock att inte någon av de provade rengöringsmedlen fungerade klockrent, det blev dock mycket bättre än det var innan. Har någon annan ett bättre tips så är det såklart välkommet att skriva om det.
 2. Ok, inte hypalon utan pvc, det köper jag. Båten är från 2010, tycker att den borde hålla några år till innan det är dags att byta pontonerna. Det blir väl till att kämpa med div. rengöringsmedel framöver. Är det någon annan som har bra tips utöver de som redan nämnts i tråden är jag tacksam för lite återkoppling.
 3. Lyfter in ett nytt inlägg i denna tråd, hoppas det är ok med alla. Jag håller på och försöker rengöra mina tuber till vår Zodiac men tycker det går lite sådär bra. Det är inte första ribbåt vi har men upplever att det är liknande problem med de flesta. Det är väldigt svårt att få bort den beläggning som blir efter ett en säsong, se bild. Jag har provat ProMarine och Lion Protect men tycker inte det fungerar hundra. Bäst resultat får jag att gno med lite polerkräm men frågan är hur bra det är för hypalonen i tuberna? Det blir bättre med polerkräm men fortfarande fläckigtt. Jag misstänker att det någon form av oxid som sitter på tuberna, hur hårt vågar man gå på med starkare medel? Någon som har något annat bra tips på hur man skall komma vidare?
 4. Hej igen. En liten uppdatering. Problemet är löst, ratten är demonterad. lite värme, ett par extra händer som höll klo-avdragaren gjorde susen, samt era tips såklart! Stort tack för hjälpen , ni som bidrog med tips och trix!
 5. Ok, tack för återkoppling. Jag får kalla in min granne och prova att värma lite försiktigt med avdragaren monterad. Återkommer om det fungerar.
 6. Hej. Skall byta ratt på min båt men den vill inte lossna. Jag har bytt rattar förr och vet att ibland kan sitta väldigt hårt beroende på ärg mm. Jag har provat med rostlösare över natten, försökt med avdragare utan resultat. Har även provat att slå på bulten men inte heller det ger resultat. Kika på bilden, de 6st runt förhöjningar som syns är inte vad jag kan se någon form av bult utan är något annat. Vet någon vad dessa är till för? Tips på hur jag skall komma vidare?
 7. Ja det är Y-COP, jag har en svart dosa lika den du har på bilden. Läste i monteringsanvisningen och hittade inte något om att demontera batteriet mm. Det låter bra att man kan ta bort batteriet, tack för svar!
 8. Hej. Har nyligen köpt en båt med en yamahamotor med Yamaha security system och funderar på om det går att koppla bort batteriet utan att det blir problem. Jag har haft en annan motor med ett annat låssystem, där man var tvungen att via startnyckeln knappade in en kod när batteriet varit bortkopplat. Det var lite småknepigt. Någon som har koll?
 9. Ok, tack för svar. Provar lite försiktigt med värme, annars verkar det vara mekanisk borttagning som gäller? Funderar lite på hur proffsen gör, det tar ju sin lilla tid att slipa och krafsa bort limmet...
 10. Det har jag inte provat, klarar duken värme?
 11. Hej. Jag har en äldre Zodiac där en detalj har lossat och för att kunna limma tillbaka dem behöver jag få bort det gamla limmet. Det gamla limmet sitter rejält fast och jag förutsätter att jag behöver få bort det gamla innan jag kan limma dit detaljen igen? jag har provet med väldigt många olika typer av lösningsmedel men inget biter.. Någon som har något tips?
 12. Hej. Här kommer ett sent tack för era kommentarer. Jag har kikat i yam körfakta och det är klart intressant att byta till lite större maskin. //MrB
 13. Hej igen. Tack för era svar, frågan kvarstår dock. Ingen annan som har koll?
 14. Jag har en Finnmaster 6000 offshore med en Yamaha F115 och funderara på att byta den mot en F150 och undrar om det är någon som har koll på om F150 passar rakt på samma bultmönster som finns på min gamla F115?. Det hade även varit kul att höra om det är någon som har den motorkonfigarutionen på sin Finnmaster eller likn. Båt och hur det då fungerar, toppfart, kraft vid upp-planing, propeller osv.
×
×
 • Create New...