Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Klanten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Klanten

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Vad menar dom med free chipping? Trodde det betydde att frakten ingår. Kan det skilja på ett nytt long block köpt i Sverige eller köpt på e- bay?förutom garantier. Det måste finnas någon hållhake varför folk inte köper en ny motor från e-bay för 22 000 plus frakt? Skatt? I stället för 46 000kr i Sverige?? Någon som vet?
  2. Hejsan ena mottorn gick inte att rädda lagningen sprack efter 30 min tomgångskörning gasade jag så det började läcka igen. Hittade en som sålde nya motorer för 46 500 kr ink. Sedan tittade jag på nya motorer på e-bay ca 22 000 kr fri chipping sen gissar jag att moms tillkommer. Någon som har erfarenhet att ta hem ny motor från e-by??
  3. Nu har jag rensat bort motorfästet så jag ser hålet så nu skall jag in och försöka slipa upp och lags det sista hålet. Lyfte motorn med en domkraft under tiden. JB-Weld var ett bra tips det har jag använt till dom andra hålen utanpå svetsen. Bra att veta att motorerna går åt samma håll. Fick även veta av en stor marina att det går bra att lyfta motorerna med båten kvar i vattnet . bara det inte är vågigt den dagen. I morgon skall vi provköra. Det är nog dags att leta nya motorer.
  4. """""Du kan inte demontera motorn med båten i sjön. Drevet måste bort först."" Är ni säkra på att man inte kan lyfta motorn med båten kvar i sjön?? Såg på båtklubben att dom hade en travers som stack ut över vattnet.
  5. Hejsan blir imponerad av så mycket ni kan. Jag har en Amerikans daycruser ca 2001 Maxum 3000 båt med 2 st v8 5.0 mercruiser. Tyvär glömde jag tappa ur vattnet ur dom i vintras och båda blocken frös sönder på båda sidorna. Det vart ca 10 cm långa sprickor som fläkte upp sig. Jag har legat i båten och svetsat och tätat med keramisk metall alla fyra hålen. Ena motorn har jag kört 1 timme låter jättebra och läcker ingenting. Inge vatten i oljan. Den andra motorn startade jag nu och det läcker i ett nytt hål som jag missat vid motorfästet svårt att se skall ta bort genuratorn så jag får ner skallen och kan se. På era beskrivningar låter det lätt att ta ur motorn. Kan man göra det när båten är i vattnet? Det sitter två motorfästen i fram. Men sitter det något bakom motorn som man måste komma åt att låssa? Vart kan man leta efter nya block som passar min båt. Låter som bilblock passar som man kan plocka över prylarna till? Ena motorn går ju åt andra hållet hur löser man det. Var in på en båtfirma och frågade vad dom skulle ha för att fixa det en halv mille sa dom . En annan båtfirma skulle ha 62000kr för en utbytesmotor. Era förslag låter bättre. Hoppas någon har några tips till mig
  6. Hejsan blir imponerad av så mycket ni kan. Jag har en Amerikans daycruser ca 2001 Maxum 3000 båt med 2 st v8 5.0 mercruiser. Tyvär glömde jag tappa ur vattnet ur dom i vintras och båda blocken frös sönder på båda sidorna. Det vart ca 10 cm långa sprickor som fläkte upp sig. Jag har legat i båten och svetsat och tätat med keramisk metall alla fyra hålen. Ena motorn har jag kört 1 timme låter jättebra och läcker ingenting. Inge vatten i oljan. Den andra motorn startade jag nu och det läcker i ett nytt hål som jag missat vid motorfästet svårt att se skall ta bort genuratorn så jag får ner skallen och kan se. På era beskrivningar låter det lätt att ta ur motorn. Kan man göra det när båten är i vattnet? Det sitter två motorfästen i fram. Men sitter det något bakom motorn som man måste komma åt att låssa? Vart kan man leta efter nya block som passar min båt. Låter som bilblock passar som man kan plocka över prylarna till? Ena motorn går ju åt andra hållet hur löser man det. Var in på en båtfirma och frågade vad dom skulle ha för att fixa det en halv mille sa dom . En annan båtfirma skulle ha 62000kr för en utbytesmotor. Era förslag låter bättre. Hoppas någon har några tips till mig
×
×
  • Skapa nytt...