Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

AndersW55

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om AndersW55

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej Mange ! Tack för ditt svar. Hade den i neutral både när jag tog bort drevet och när jag satte tillbaka det. Får plocka bort drevet igen och se till så att den ligger i neutral innan jag sätter tillbaka det igen. Kan axeln hamna fel när man monterar drevet ? Mvh, Anders
  2. Hej ! Bytte impeller på en Yamaha 60hk, 1986, för någon månad sedan. Monterade på drevet, men får inte i någon växel. Antar att axeln på drevet som går upp i motorn har hamnat fel ? Är det någon som kan förklara hur man kan åtgärda detta ? Tacksam för alla tips !
  3. Hej ! Tack för inlägget. Köpte en Raymarine och ska också göra som du föreslår, dvs använda en 220/12V omvandlare. Sedan skulle man ju kunna montera en kontakt för cigarettändar uttaget på plotter kabeln och ansluta plottern till cigarettändaruttaget i båten. Då blir det ganska enkelt att ta med både plotter och kabel.
  4. Tack ! Ja, det är ju viktigt att koppla rätt och att en säkring är inkopplad ! Jag testar och ser hur det går ! Tack för dina förslag och input !
  5. Hej ! Tack för svaret. Det finns ju också 12V/220V nätaggregat med cigarettändar anslutning, t.ex på Clas Ohlsson. Man skulle ju då kunna ansluta en "cigarettändarhane" på plotterkabeln och kunna använda plottern hemma. En tanke är ju att använda cigarettändaruttaget i båten med denna kabel för plottern. Då slipper man ju att installera kabeln och det blir enklare att ta med både kabel och plotter. Eller tänker jag fel ?
  6. Hej ! Funderar på att köpa en plotter med ekolod till min Ryds camping. Dock vill jag ha en som man kan ta med sig när man lämnar båten en längre tid. Skulle också vilja kunna planera rutter på den när man är hemma, men har inte lyckats hitta någon. Det verkar heller inte finnas någon med inbyggt batteri, utan den måste vara ansluten till batteriet hela tiden ? Ni som har plotter i en liten båt som inte kan låsas, hur gör ni ? Har tittat lite på Raymarines Elegant 7s. Priset är bra, hyfsat stor skärm och bra funktioner verkar det som, men verkar inte gå att använda utanför båten. Mvh, Anders
  7. Hej igen. Ja, jag antar att det är stor risk att man skapar nya problem med att få dit en motor med kort rigg. Tyvärr, eftersom det verkar svårt att hitta en begagnad motor till hyfsat pris. Tack för era svar !
  8. Hej. Tack för svaret och broschyren. Dock är väl detta med det nya skrovet som kom runt 75 ? Eftersom min motor med lång rigg har havererat och jag kan ordna en annan motor, fast den har kort rigg undrar jag om det överhuvudtaget är möjligt på en Ryds camping från 71 ? Eller om den blir för kort och det blir dålig kylning ?
  9. Hej ! Har en äldre Ryds Camping, tror det är en 71a, och jag behöver nu byta motor. Det sitter idag en med lång rigg, men vet någon om det fungerar med en motor med kort rigg ? Jag vet att man kan mäta avståndet vid akterspegeln, men jag är just nu 60 mil från båten. Hoppas därför att det finns någon Ryds Camping expert här !
×
×
  • Skapa nytt...