Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

clubbers

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om clubbers

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

618 profilvisningar
  1. Vi frågar lite för att vi vill se om vi kan hitta skäl vi inte redan tänkt på, eller läst på om etc. Dvs vi vet att vi har lite erfarenhet etc, och vad vi ger oss in på, tror vi. Därför vi tvekar. Sen är det ju som du säger, man blir liksom aldrig helt fullärd, men vad är minimum...? Det går ju som du säger oftast bra, men inte alltid. Vi har tänkt att alltid segla under "rätt period på året" där vi är, men det kan ju alltid bli freak storms, men då är frågan om all kunskap i världen hjälper... (vi har gjort väldigt mkt research hittills, men det är ju bara teori, men det inget som skjutit oss i sank ännu, så att säga, haha) Inga barn och familj etc. iaf...
  2. Huruvida katamaraner välter är vi väl pålästa om, det gör dom inte. Det är nordbor som tror det. Det är ingen hobiecat vi ska köra med. Det är MÅNGA som kör ARC med katamarer, varje år.
  3. Den katamaran vi kikat på är mer än kapabel, sett många i ARC-race som kör med liknande, och även mycket mindre, vi kikar på övre spannet av 40 fot. Men ja, vi lär få ta varje möjlighet att åka ut och segla speciellt när det är dåligt väder, för att träna på det, och inte bara solsken och lagom vind... Vi funderar också på att ta med väldigt erfarna skeppare nån helg eller så, för att få så mkt råd och lära oss tyda båten och vågor och läsa oss se situationer i tid etc.
  4. Ok, låt mig förtydliga, självklart kommer vi segla så mkt vi kan på helger och under vår semester i sommar, samt nerför svenska kusten i slutet av sommaren. Vi är i förhandling av att köpa en vi kikat på. Så ja, vi kommer självklart ha seglat väldigt mkt mer än vi har i dagsläget. Frågan är lite av karaktären "måste man ha seglat i många år för att göra det"?, eller kan vi klara oss med en sommars träning?
  5. Vi är tre stycken män (38-42) utan nästan någon seglingserfarenhet alls, som är i färd med att köpa en stor katamaran, 40+ fot, segla den här runt Sverige och nerför europa i höst, för att korsa Atlanten i November. Sen vidare i karibien i nåt halvår, genom panamakanalen i slutet av sommaren, och sen vidare till galapagos och mot polynesien... Vi räknar med 18-24månader för att komma runt, beroende på hur vi gör med afrika. Vi har skepparexamen etc, men typ enbart tagit certet och inte seglat mer än så. Vi är däremot motiverade och äventyrslystna :-) Vi har en rejäl budget, så det är inte pengarna som tryter, utan jag/vi frågar mest för om det är säkert? Är vi helt ute och cyklar?
×
×
  • Skapa nytt...