Jump to content
Sunday 03 December 2023

OlaAst

Medlemmar
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About OlaAst

 • Rank
  Kadett
 1. OlaAst

  Autopilot KAD43

  Ja det är hydraulstyrning från ratten
 2. OlaAst

  Autopilot KAD43

  Hydraulstyrning ja
 3. Söker tips och erfarenheter av autopilot för en KAD43 som sitter i en Aq26. Rekommendationer? Montera själv?
 4. Aha, ser olika ut, den hade varit fint att ha, den vägen kommer man säkert åt slangen. Då var det klart, blev en bra lösning. Den gamla flänsen limmades med sikaflex, eftersom det var tajt passning mellan glasfiber och fläns så gick det bra att få in lagom mycket sikaflex genom att snurra på hela ventilgallret. När det torkat var det bara att avverka all gammal plast med en sliprondell och sedan limma fast det nya ventilgallret ihop med den gamla flänsen.
 5. Aha, ser olika ut, den hade varit fint att ha, den vägen kommer man säkert åt slangen. Då var det klart, blev en bra lösning. Den gamla flänsen limmades med sikaflex, eftersom det var tajt passning mellan glasfiber och fläns så gick det bra att få in lagom mycket sikaflex genom att snurra på hela ventilgallret. När det torkat var det bara att avverka all gammal plast med en sliprondell och sedan limma fast det nya ventilgallret ihop med den gamla flänsen.
 6. Aha, ser olika ut, den hade varit fint att ha, den vägen kommer man säkert åt slangen.
 7. Det finns ingen el central där, endast ventilgaller med fläns och ducting slang på baksidan, troligtvis med slangklämma, hålet har nästan ingen tolerans mot flänsen så det går inte att komma åt något den vägen.
 8. Flänsen går inte att få då slangen är fast skruvad med klämma långt in bakom batterierna, min plan nu är att limma fast flänsen med sikaflex, låta det torka, sedan såga av att som sticker ut och sedan skruva dit ett ventil galler utan fläns utanför. Bilder kommer
 9. Ett litet delikat problem uppstod idag, på barbord sida ovanför luckan till badstegen sitter det ett ventilgaller av vit plast typ denna https://www.benns.se/ventilgaller Plasten har genom åren slitits av UV strålning och är så skör att den går sönder bara man petar på den. Enkelt att byta tänkte jag, upptäckte snabbt luftintaget hade fläns på insidan där en luft slang sitter fast, troligtvis med slang klämma, hålet är så tajt att det inte går att få ut fläns med slang, samtidigt helt omöjligt att komma åt från insidan. Någon som har stött på samma problem?
 10. Ett problem som vi har upptäckt är att om fönsterplasten blir för varm så blir den "grumlig". Det går bort igen efter ett tag, men ser fult ut. Så vi brukar stuva de bitar vi tar av nere i stickkojen, eller om de är blöta av regn/dagg så lägger vi dem ovanpå garderoben i förpiken. Nästan alltid när vi är ute med båten så är det såpass kallt/blåsigt att vi vill försöka ha lä i soffan bak, men å andra sidan vill vi ju ha lite kontakt med naturen och kunna se bra bakåt. Hellre långbyxor och en varm tröja på sommaren än att sitta helt under kapellet. Så kompromissen blir nästan alltid att vi innan frukost tar av kapellets bakstycket och stuvar undan det, men låter sidorna och taket sitta. Sedan sätter vi tillbaka bakstycket bara om det börjar regna eller när myggen kommer på kvällen. Eller om det är så kallt att vi sätter på dieselvärmen, då rullar vi bara upp kapellet ovanför dörren bak, eller har helt stängt. Hej och tack för svar!
 11. Jag är nybliven glad ägare till en AQ 26 HT, ska sjösätta till helgen, försöker förutse vissa rutiner, en sak som jag inte får riktigt kläm på är kapellet, många delar för ett litet kapell, hur gör ni andra med kapellet när ni använder båten? Tar ni bort sidor och bakstycke och rullar upp takstycket? Var förvarar ni delarna som inte används under gång? Det finns såklart en del olika kombon, kul att höra hur ni tänker och hanterar kapellet. Mvh Ola
 12. OK, någon anna som vet? Hur ser era nummer ut?
 13. Dert var lite det jag var inne på, känns som om bokstäverna BE skulle vara en landskod, men båten är byggd på Irland,
 14. Gissar att 76 är båtens serienummer. F står för tillverkningsmånad juni. Första 9'an betyder tillverkningsår 1999. Påföljande 99 står för årsmodell 1999. Vilken modell BE vet jag inte vilken det är. Ska man inte inte även kunna se tillverkningsland i serienumret?
 15. Är det någon som kan tyda siffrorna i det här skrovnumret? AQBE0076F999
×
×
 • Create New...