Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

nmax

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om nmax

  • Placering
    Kadett
  1. Lerkil, Kungsbacka ån mfl.. Det må vara att det inte är så långt med bilen men vem fn vill åka båt i Kungsbacka skärgård? Hur platsen ligger med utgångspunkt för båtlivet tycker jag är betydligt viktigare än om det tar 10 min eller 1 tim att köra med bilen.
  2. Aldrig åkt men funderar på att åka hela vägen från GBG och tillbaka nästa år. Är det värt pengarna? Är det nåt speciellt man ska tänka på? Nåt ställe som är värt att stanna lite längre på, kanske i vänern eller vättern? Vi kommer att ha gott om tid på oss.
  3. Rolig tråd Att hitta en 26" axelbåt som toppar runt 20 knop för 180.000 som inte behöver renoveras för 100k till kommer inte bli lätt. Och framförallt så kommer det inte att bli en gammal Nimbus 26 för glöm att du får upp en sån i 20 knop. Jag har kört några och bla en med 40 motor på 150 hk, båten var från typ 85, den kanske toppade 18 knop men hade man legat och marschat i mer än 11-12 så hade den gamla motorn trillat i bitar och den båten hade du inte fått under 250.000. Du måste välja fart eller axel, du kommer inte att få båda, och du måste nog öka budgeten för att inte behöva renovera om du ska ha den storleken på båt.
  4. Vad som händer om du skiter i att köpa beror på vad som står i kontraktet så lite svårt att säga, men du kan ju alltid åka hem och bara lägga över till dansken att hålla kontakten, du kan ju inte genomföra betalningen, inte ditt fel.. Iaf så skulle jag aldrig betala pengarna till någon annan än den som säljer båten. Hela upplägget är grymt oseriöst så därför bör du avstå. Säg till honom att det är så struligt med betalningen så du backar ur och se vad han säger eller så bara skit i det och åk hem Även om nu kontraktet är upplagt så att det är bindande så måste dansken dra det via domstol mm vilket inte är särskilt troligt att han orkar. Du ska nog vara glad om det om du kan komma ur det här utan att köpa båten.
  5. Maxbeloppet för Swish går att ändra till 250.000. Men allvarligt, du säger att båten är 15k billigare än motsvarande i Sverige, har du provat att pruta på dom båtarna i Sverige? På mig låter det som om båten inte är i spec bra skick och handlaren verkar inte särskilt seriös, är han seg att ha att göra med nu så vänta tills du köpt båten och nåt strular.. Det finns nog en bra anledning till att båten är svårsåld.. Lugna ner dig lite och vänta tills det dyker upp nåt liknande i Sverige istället är mitt råd. Båtsäsongen är ju nästan över och nu kan du pruta rejält.
  6. Funderar på att köpa båt igen men min tjej är inget vidare bra på att ha koll när vi ska lägga till så känner att vi kommer att behöva både bog och akter propeller. Dom båtar som faller mig på läppen (29-30 fotare) har oftast singel motor och drev, funderar på hur man monterar en akter propeller på en båt med bara ett drev? En liten på varje sida kanske. Har googlat men hittar inget, nån som har tips?
  7. Nyfiken på var detta var som det fanns båtplatser?
×
×
  • Skapa nytt...