Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Fjey

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Fjey

  • Placering
    Kadett
  1. Smart! Har dock bara två hål som motorbultarna. Andra tvingas fast i akterspegeln kant. Så får hitta på någon lösning där. När man limmar med polyestern. Måste man limma med glasfibermatta eller räcker det med bara polyestern? Eller ska man blanda i lite glasfiber i smeten för att stärka det ytterligare ?
  2. Ja absolut, ta bort allt trä ända till glasfibern bygg sedan upp ny akterspegeln med x antal plyfa i den tjocklek som var innan eller mer. Jag gjorde på följande sätt när jag totalrenoverade min Sunbird, det blev totalt 5st 12mm plyfa i tjocklek som jag sågade till efter lite anpassning mot aktern och mellan varje lager lade jag matta och polyester för att limma dom samman. Efter att det hade torkat limmade jag fast den nya akterspegeln mot skrovet med skruvtvingar och reglar som press. Efter torktid plastade jag in allt på aktern samt plastade in nya knän som förstärkning. Avslutade med att måla över allting med Topcoat. Det finns säkert andra vägar att gå men den här funkar för mig. Tack jättemycket! Fungerar polyestern som lim eller ska jag sätta fast skivorna på andra sätt? Hade alla dina skivor lika storlek? Ska även lägga reglar i dom svarta rännorna (se bild) hur skulle ni sätta fast reglarna?bmed trälim? Marin silicon? Sen är det svårt att pressa eftersom jag inte kan tvinga mot skrovet (taket är kvar liksom) Hur ser knän ut?
  3. Det lät väldigt bra! Om man INTE gör det. Finns det något annat sätt att "täta" motorbultarna på?
  4. Kanske dum fråga. Första gången jag gör detta! Men finns det några smidiga verktyg att ta bort gammal glasfiber och dylikt.
  5. Ja absolut, ta bort allt trä ända till glasfibern bygg sedan upp ny akterspegeln med x antal plyfa i den tjocklek som var innan eller mer. Jag gjorde på följande sätt när jag totalrenoverade min Sunbird, det blev totalt 5st 12mm plyfa i tjocklek som jag sågade till efter lite anpassning mot aktern och mellan varje lager lade jag matta och polyester för att limma dom samman. Efter att det hade torkat limmade jag fast den nya akterspegeln mot skrovet med skruvtvingar och reglar som press. Efter torktid plastade jag in allt på aktern samt plastade in nya knän som förstärkning. Avslutade med att måla över allting med Topcoat. Det finns säkert andra vägar att gå men den här funkar för mig. Tack jättemycket! Fungerar polyestern som lim eller ska jag sätta fast skivorna på andra sätt? Hade alla dina skivor lika storlek? Ska även lägga reglar i dom svarta rännorna (se bild) hur skulle ni sätta fast reglarna?bmed trälim? Marin silicon?
  6. Det finns många olika varianter, men min favorit i enkelhet och resultat är följande. På utsidan/Aktern: Plasta in en skiva utanpå akterspegeln(helst kompositlaminat, men även plyfa fungerar om du plastar ordentligt)som är rätt i höjd och sticker ut typ 5cm åt sidorna utanför motorbrunnen. Plasta in en mindre skiva framför, som höjer originalakterpegeln till den nya höjden(för extra styrka kapar man upp så skivan sticker in genom motorbrunnen till insidan av akterspegeln en bit). Efter detta plastar du ihop helheten ordentligt. Viktigt är att slipa ordentligt in till plasten, så att konstruktionen får bra fäste i gamla akterspegeln. Borra sedan nytt hål för avrinning och motorbultar. På insidan: Plasta in nya knän som är större och längre än de gamla och lägg gärna nåt extra lager matta över helheten. Så hade jag gjort om jag skulle gett mig på det och min båt min gamla hade den lösningen. Låter bra! Har du lust att hjälpa mig i den andra tråden angående förstärkning innifrån? Känns som om du hade koll på detta! Angående det över så förstod jag nästan! Ska försöka ta en bild och rita hur du förklarade så att jag förstod rätt haha
  7. Då till den svårare frågan. Hur fan höjer man akterspegeln. Plywood glasfiber och aluminium såklart. Men arbetssättet. Ska man bara bygga på kanten där motorn sitter nu? Eller måste lan ta bort "toppen" på hela båten och höja den på så sätt under?
  8. Kör en långrigg på min! Tappar definitivt fart vore kul att få svar om man kan höja akterspegeln. Dock så får väll inte vatten intaget i motorn komma över vattenytan?
  9. Hej! Har en Weedo GT som läcker ur akterspegeln och resten av plywooden var genomsur och rutten så drog bort hela skiten. Nu är jag framme och ska ta bort motorn och börja göra om eller förstärka akterspegeln. Ska jag riva bort allt till bara skrovet? Jag vill gör detta så bra som möjligt! Har plywood, polyester, glasfibermatta och allt som behövs. Har ni några tips eller rentav guide till hur jag ska göra? https://postimg.org/image/8kxi398vv/
  10. Hejsan Hejsan! Jag är en helt ny båtägare och kan inte så värst mycket om dessa. Har inhandlat en Weedo GT med 55h yamaha motor som går mycket fint i vattnet. Längst bak längst ned har jag ett hål där det sitter en dyvikaexpander plugg. Den behövde jag byta idag då det läckte in vatten när jag sjösatte båten. Så satte dit en ny och fräsch När jag lyfte upp trailern så åkte det dock ut vatten från ett hål som jag tror går mellan skrovet och durken (lika stort som där dyvikaplyggen sitter. Där har det inte suttit någon plugg alls När jag väl hade tagit bort vattnet som redan fanns i båten efter trailerlyftet tog jag en tur med familjen. Efter så låg det massa vatten längst bak igen. Då till frågorna. 1. Den nya dyvikaexpanderpluggen, Är det möjligt att den tar in vatten? Ska jag täta med marin Silicon?. Kan det komma in vatten medans man åker? 2. Kan det vara så att det ligger vatten mellan skrovet och durken? (har lyft båten på trailer i hyfsad hög vinkel tills det bara droppade ur hålet med pluggen urdragen. Skrovet ser väldigt fint ut och hittar inga sprickor eller hål. Tacksam för all hjälp!!! /Nybörjarbåtägare
×
×
  • Skapa nytt...