Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

ozduckman

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ozduckman

  • Placering
    Kadett
  1. Tack så mycket för svaret. Någon ned i Marstrand har syt upp den efter mall. Pratade med de idag. Tydligen inte passa mellan årsmodellerna. Så synd.. Fundera nu att köpa en senare Maxi istället för att passa kapellet Cheers
  2. Hej, jag har beställt en sprayhood och akterkapell till min Maxi 77 och upptäckte att den inte passa riktigt. Efter lite grävning har det visat sig att jag har beställt på fel årsmodell. Före ägaren uppge att båten var från 1977 och enligt segelnummer 657 är den från 1974. Min fråga är vad jag ska göra? Jag försöka nå Vega marin i Stockholm men det är midsommar. Har jag nu kastat bort 25tkr? Eller tror ni att det gå få till det iallafall? mvh en ledsen Maxi ägare just nu ;(
  3. Tack för svaren, ska kolla lite ikväll igen.
  4. Tack för alla svar.. ska kolla batteriet ikväll.. Ja, solceller till controllern till batteriet. Sedan controllern till panelen med cigg-uttaget. Så. ska jag förbi koppla batteriet direkt till panelen istället?
  5. Hej Peter_K, tack för svaret. Jag har 4mm kablar tror jag och har kollat alla anslutningar. Kan kolla batteriet idag.. tack så länge..
  6. Hej på er, Jag har nyligen köpt en MOBICOOL FR40 kompressorkyl till båten. Den går på 12V & 240V. Jag har ett fritidsbatteri på 64Ah från Biltema, nyladdade några år gammal. Solcell på 50W som laddar via en Solarmare SLC-2405B 'solar charge controller' från Erlandssons. Kylen fungera bra på 240V och 12V systemet fungera bra tills jag koppla in kylen. Displayen lyser i några sekunder till ca. 20sec sedan släcks allt på kylen och controllen blinker rött. Då tar jag ut 12V kylkontakten och ta bort minus kontakten från batteriet och på igen då kommer controllern igång igen. Fanns en battery monitor mode på kylen som jag sänkte till 'LOW' som stänga av sig vid 10,1V och på igen vid 11,1V. Tror ej att batteriet är så lågt.. men? Tips? Tidigare erfarenheter? Inga säkringar har gått.. Tack!
×
×
  • Skapa nytt...