Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

silversand

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om silversand

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej! Här sitter det fast som bara den..! ​Har lossat alla bultar jag hittat och skölden går dra bakåt dryga centimetern så långt som struten tillåter.. ​Klämringen på utsidan med gummiringen är även nersmetad med silicon men det borde vara nåt mer som håller.. ​Har lyft ur motorn och satt 6 spännband i hålen och fått hyfsad dragbelastning i struten men vad jag inte fattar eller inte hittar är delningen mellan bälgens cylindriska fästyta och klämringen.. detta verkar saknas på mitt drev jämfört med sprängskisser jag sett.. Har dragit in bultar i "dom andra hålen" för att få tryckkraft men inget hjälper.. ​Please någon..?
  2. Tack för snabbt svar..! Jo som sagt oron finns ju där att när utsidan är rätt slår tråget kanske i durken etc så det gäller ju att veta vad man håller på med-- Här uppe hos oss finns inte så många Pentaservice men jag skall börja höra mig för om vad dom har och vill låna ut.. Är det möjligt att Penta själva har nåt att hjälpa till med mer än servicemanualerna..?
  3. Hej.! Ny både här och i båtvärlden.. Självklart ser man dessutom till att det göra det hela lite svårare för sig.. Köpte en Finmar 570 Seacabin för två somrar sen på höstsidan med AQ 115 och 100drev.. Hann köra en timme drygt innan topppackningen gick och då kändes bara läge att plocka upp för vintern. Under vintern gjorde vi i ordning ett B20-block och helrenoverade toppen med blyfria säten och nya ventiler.. Förra sommaren hankade vi oss fram med den med hög oljeförbrukning och kanske med aningens för lite vridmoment för båten (lite tung att få upp i plan.) Nu har jag inhandlat en beg. men fungerande AQ151 (B23 2,5l) med 290drev komplett med kablage och allt och ska byta och visst väcks viss oro.. Skulle vara tacksam för råd och om möjligt dokumentation så man inte trampar i varenda möjlig fallgrop.. Funkar ens hålet i aktern..? Finns nånstans angivet måttet mellan köl och skädda etc... Förutsätter att akterns lutning är lika. Tacksam för all hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...