Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

roadrunner36

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om roadrunner36

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

346 profilvisningar
  1. Hej! Skulle vilja ha tips på bra tändsystem till mercruiser smalbrock. har nu thunderbolt IV men misstänker att jag sabbat tändmodulen och en ny går inte att få tag i. jag behöver alltså ett tändsystem där man kan koppla in microbrytaren till utan att göra större modifiktationer.
  2. Hej! Har investerat i en ny Edelbrock 1409 med adapterplatta till min 5.0 mercruiser. Har lite funderingar över bestyckning med den kombinationen. Någon här som har samma kombo? Finns det några rekommendationer?
  3. Köpte en gammal daycruiser från början av 80-talet för ett tag sedan. Vill gå igenom båten noggrant innan jag börjar använda den. Har känt att det luktar olja och bensin i motorutrymmet. Vad ska jag börja med att kolla? Hur kollar jag om tanken är tät? Hur ser jag att startmotor, generator och förgasare är gnistfria eller marina delar? Ös på med förslag på vad jag ska kolla upp.
  4. Hej Har ett konstigt fel på ett pre alpha powetrim. Det funkar att hissa upp, men när man ska hissa ner det så måste man hjälpa till och trycka med handen på drevet. Det låter som motorn får jobba ganska hårt. Någon som har förslag på vart man ska söka felet först?
  5. Okej, men även om dom finns kvar, är det någon större riskkonstruktion i skrovet om man jämför med dom nyare? t.ex akterspegel eller annat material under gelcoaten? Jag har haft en liten båt med AQ130 innan som jag skötte själv, dock i början med hjälp av en båtkunnig vän. Har tidigare skruvat en del jänkare och en he del andra bilar, så motorn skrämmer mig inte så mycket faktiskt. Jag är ganska händig och brukar fixa det mesta själv. Solpaneler var ett bra tips! Det verkar den ena av mina två intressanta ha i alla fall.
  6. Är det någon som vet vad det är rimligt att betala per mil för någon som kör hem båt och trailer på lastbil?
  7. Jo, buffert kommer att finnas för eventuella haverier. av någon anledning känner jag mig mest orolig för drev, dom är dock ganska nya på dessa. Hur kollar man det? Ja det är rätt billigt här. Det är i en av sjöarna vi har i närheten. Inte så mycket att åka på men jag har gångavstånd till båtplatserna och det känns lämpligt. Vad är det för bra att ha grejor? Ja jag håller med! en fin båtsommar klår det mesta! Ja jag har förstått att den är mycket modernare. Men vet du något om bayliners kvalitet på 80-talet? Man har ju hört allt om sönderärgade bensintankar, ruttnade akterspeglar osv. Bensinpriset är helt i sin ordning. Här finns inga sjömackar så det är dunkar som gäller Vi har en släktgård med ett helt oanvänt traktorgarage i närheten.
  8. Hej! Har gått och blivit väldigt sugen på en bayliner 2355/2655 från -94 och nyare men har även 2755 från -89 som alternativ då jag gillar modellen på den. Har dock hört om bayliners kvalitetsbrister från 80-talet. Mina krav är att det ska sitta mercruiser motor + drev i båten. Gärna sötvattenskyld. Vad ska jag kolla på dom olika modellerna? Har läst och sökt mycket på forumet här och läst en del men vill veta mer och gärna av folk som ägt eller äger modellerna. Hur är dom att köra för en nybörjare? Har kört en del båtar men är dålig på att lägga till osv. Kan även tänka mig typ en regal eller sea ray i samma prisklass. Max 180000, men gärna runt 130-160000kr. Sen av ren nyfikenhet så undrar jag ungefär hur ägandekostnaderna ligger. Har frågat folk som jag känner med liknande båtar och dom säger att dom inte har riktig koll men att det är "dyrt". Många av dom är sådana som tjänar lite bättre än vad jag gör men jag ligger på en halvkass Svenssonlön (strax under 20' efter skatt) däremot bor jag billigt och har inga barn, djur eller dyligt som kostar. Jag antar att folk kommer svara att det är en prioriteringsfråga. Här är lite hur jag har räknat, vill gärna ha lite feedback på dom siffrorna. Lån ca: 2500kr i månaden. Försäkring ca: 600kr i månaden. Bensin ~400nm * räknat på 2 l/nm 13kr/litern = 10400kr per säsong. Service och underhåll som jag ska sköta själv: 8000kr per säsong. Båtplats: 1800kr per år. Vinterförvaring gratis. Jag får det till runt 57000kr per år. Har jag räknat högt lågt eller lagom? Vad har ni för ca budget? Ni med liknande båtar, hur bra/dåligt tjänar ni? Kom gärna med råd och tips och synpunkter på vad det kostar för er ungefär. Båtar som är intressanta just nu: http://m.blocket.se/ostergotland/Bayliner_2355_Ciera_Sunbridge__96__5_7l_65761206.htm?ca=11&w=3 http://m.blocket.se/trelleborg/Bayliner_2750_V8_bensin_inkl__batslap_65940434.htm?ca=11&w=3 Svar som "Behöver man fundera över vad saker kostar så bör man välja en plasteka" undanbedes.
×
×
  • Skapa nytt...