Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Merzedes99

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Merzedes99

  • Placering
    Kadett
  1. Så här ser lagningen ut som jag vill måla över.
  2. Okej men vet du hur det fungerar med bottenfärg ovan vattenlinjen? Funkar det lika dåligt som att ha toplac under? Om jag målar med topcoat borde det väl bli precis som båten alltid har varit sen ny? Jag skulle inte ha målat om båten om inte det redan är gjord en lagning på sidan av båten som idag bara är ren glasfiber. Jag kommer att ha båten på land ca 9 månader av året. Sprickorna som jag ska laga är vid ena årklykan samt på sitsen bak. Och dessa skador samt hela insidan av båten kommer jag måla med interdeck.
  3. Hej! Jag sitter här i soffan och håller på att googla ihjäl mig! Det är så att mina barn har fått en äldre roddbåt av deras morfar och jag ska försöka att fixa till den. Det finns lite sprickor mm som jag ska laga med polyester och glasfiber. Båten är redan lagad av någon tidigare ägare och jag håller på med att slipa till dessa fula lagningar. Nu till mitt problem med val av färg. Båten är idag röd/orange och bara gelcoat. Delar av båten är renslipad glasfiber. Vad ska jag måla båten med? Den kommer endast att vara i en liten insjö där vi har stugan. Jag vill helst inte hålla på med bottenfärg, vattenlinjer mm. Ska jag köpa topcoat och måla hela båten med det eller kan man köpa en hård bottenfärg och även använda den ovan vattenytan? Toplac är väl inte att tänka på då det inte klarar att ligga i vatten? Det är liksom ingen utställningsbåt och jag vill bara att den ska se hyfsad ut. Jag vill heller inte behöva måla den varje år. Jag vet att det finns hur mycket som helst att läsa men blir inte klok på alla olika metoder. Bäst vore en färg som jag bara kan måla ett par varv med efter att underarbetet är klart sen ut och ro i många år efter det. Tacksam för svar!
  4. Okej så då är det inget att oroa sig för så länge det inte piper när motorn är igång?
  5. Hej! Jag har köpt en båt med en DF15 på. Den har reglage och elstart. Det jag funderar på är om den ska pipa varje gång man vrider på tändningen? Jag gissar på att det är nån varnings signal? Piper den för att man ska veta att summern fungerar innan avfärd? Tacksam för svar!
  6. Nu har jag grävt långt ner i börsen och köpt nya original grejor då jag började inse att jag inte skulle ha tid att vara i garaget och svetsa ihop nåt eget. Men nu är det bara kablarna kvar. Det var sån lång leveranstid på suzukis egna så jag tänkte skaffa nå annat. Nu är ju bara frågan vad man ska ha för typ. Finns ju en hel uppsjö som jag tycker ser lika ut. 33c, 3300, 2300, c2, c8 osv. Vad ska man köpa? Vad skiljer alla dessa wirar ifrån varandra? Tacksam för svar av nån mer kunnig än mig!
  7. Jadu det hade ju funkat också men verkar inte finnas så mycket till vettiga priser på blocket. I alla fall vad jag har kunnat hitta. En annan tanke jag har haft är att göra ett eget av en bit cykelstyre som man använder som växelspak. Samt att man monterar ett gashandtag från en mc/moped på den "växelspaken". Då tänkte jag att man kör en reglagekabel till växeln och en vanlig bromswire direkt till förgasaren från rullgasen. Då blir det lite om en kort rorkult. Om det nu är nån som förstår hur jag menar
  8. Okej men det enklaste kanske är att beställa grejorna från Tyskland. Har hittat både monteringssatsen till motorn och reglaget för 3700kr plus ca 160kr i frakt. I Sverige fick jag pris av en återförsäljare till Suzuki och då skulle monteringssatsen kosta 1290kr och reglaget 5395kr. Känns jobbigt med allt för mycket meck. Det ska dessutom monteras på en flotte så även där kan det bli lite extra jobb. Nån som för övrigt vet om Suzuki använder sig av standard 33c kabel?
  9. Tjena! Har en liten fråga angående utväxlingar på gas-/växelreglage. Jag har en Suzuki DF5 2005 och tänker sätta fjärreglage på den. Min fundering är då om man kan ta ett reglage från nån annan motor/märke utan att det blir fel utväxlig? Reglaget kostar nämligen 5400kr nytt och funderar på att köpa ett beg på blocket tex. Tacksam för svar!
  10. Hej igen! Har nu tagit fram båten från vinterförvaringen och provstartat den hemma med spolmuffen. Har provat både med och utan kabelhärva utan någon skillnad i gång. Har dock inte rivit upp bränsle pumpen än. Några andra tips?
  11. Jag ska prova att köra utan kabelhärva och även kolla membranet men jag har rengjort pumpen ett par ggr så tycker att jag skulle ha märkt om den var trasig men man vet ju aldrig;)
  12. Nej det har jag inte gjort. Kan man starta motorn och sen skruva isär kontakten i motorn efteråt eller måste man tjuvstarta tror du?
  13. Drar igång denna tråd igen eftersom det börjar vara dags att sjösätta igen! Jag vet inte hur jag ska beskriva hur motorn går i text men oavsett vilket gaspådrag jag har när man kör så är det som att motorn går fullt ut i ca 2-3 sekunder och går skit 2-3 sekunder om varannat hela tiden. Som om det skulle vara nån som sitter inne i motorn och flippar på en strömbrytare hela tiden :-P Har som sagt tidigare i tråden bytt cdi-box, tändstift, topppackning då den var blåst (har jämn komp nu), helrenoverat växelhuset med lager och packboxar m.m. Samt rengjort förgasarna flera ggr. Motorn startar lätt. Har även provat att köra lite på 1% olja efter rekommendation från en på Yamaha men ingen skillnad. Kan det vara nån tändspole som jävlas med mig? Är liksom i den sitsen nu att man har kostat på motorn flera tusen och vill få den att gå utan att behöva lägga ut 5000 eller mer på den. Har funderat på en annan motor men känns som att man har renoverat så mycket i onödan då också. Mycket tacksam för alla tips och råd!
  14. Med tanke på att de som har varit isär med motorn tidigare verkar vara ett gäng nötter så skulle det inte förvåna mig om dom har ändrat nåt med tändningen. Har köpt mig en handbok och har för mig att det stod 25grader men är inte 100. Lagret havererade och jag trodde att det var därför motorn gick dåligt pga att lagret gick tungt. Kan det vara tändplattan som jävlas eller tändspolarna?
×
×
  • Skapa nytt...