Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

cumulus188

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om cumulus188

  • Placering
    Kadett
  1. Det var regulatorn som var trasig. Jag köpte också två nya batterier, dom förra satt i när vi köpte båten så jag vet inte hur gamla dom var. Det kanske hade gått skrämma liv i dom men det känns bra att veta status på batterierna.
  2. cumulus188

    Tomma batterier!

    Jag har en segelbåt med två parallellkopplade förbrukningsbatterier, dessa laddas med en solpanel och tillhörande regulator Naps NC5. Normalt så brukar jag ta bort solpanelen (sitter på en stolpe) när båten tas upp på hösten, men i höstas så la jag panelen på båtvagnen och kopplade in som vanligt, tänkte att batterierna skulle må bra av underhållsladdning hela vintern. Detta har funkat bra, under vintern har batterispänningen varit helt OK. Tills igår kväll, batterierna är helt tomma, 0,5V mätte jag över batteripolerna. In på regulatorn var det då ca 19V och ut 0,5V. Kan regulatorn ha gått sönder och laddat ur batterierna? Om jag kopplar ur batterisidan från regulatorn, ska den då ge ut spänning där eller måste det finnas en last? Tacksam för tips /Peter
  3. Vi inhandlade uppblåsbara flytvästar för några år sedan, sen dess har vi alltid på oss dom när vi seglar. Man tänker inte på dom. Det har till och med hänt att man glömmer att ta av sej flytvästen när man lämnar båten, har flera gånger upptäckt det i bilen på väg hem. En gång såg såg vi ett par seglare på en restaurang som satt med flytvästar på sej!
  4. Göta kanls VD Anders Donlau: Nutidens båtar står några meter upp på land - P4 Skaraborg http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6223390 Intressant inställning
  5. Jag är rädd att man gräver sin egen grav genom detta. Man har under ett antal år marknadsfört kanalen som en upplevelse, och det är det säkert för alla cykelturister, husbilsturister och förstagångs-båtfarare. Men för oss som ser kanalen som en transport i första hand så har det blivit sämre och sämre. Vi gick från Men till Sjötorp 2012. Ostsidan Mem till Motala tog 5 dagar. Vi fick vänta hur mycket som helst på turbåtar som alltid har företräde. Det är klart att det blev ju bra underhållning för buss- och cykelturister i Berg när stressade båtägare skulle tränga sej in i slussen efter att ha väntat i fyra timmar, vi borde nästan haft artistarvode. Men istället så höjer dom priset för oss som alla kommer för att titta på, snacka om att bita den hand som föder en. Och detta efter ett år när antalet båtar har minskat med 11%.
×
×
  • Skapa nytt...