Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Kunta82

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Kunta82

  • Placering
    Kadett
  1. Ja, verkligen synd! Det var han som jag fick inspiration av att starta upp mitt båt projekt. Han skrev att det va omöjligt att bygga en båt från grunden utan att det va en byggsats. Tänkte att jag ska fan visa att det går. Och det blev en båt tillslut😀
  2. Nu vill vi ha en uppdatering på ditt bygge😃
  3. Ja kolla det. Här har du min mail om du vill maila något kenneth@extremeworks.se
  4. Runt 8 meter och mellan 2,6-3,10 meter bred
  5. Nä, jag är faktisk sugen på att ha en båt med akterdäck och en hytt i fören som sitter lite sido monterat så man kan gå lätt på ena sidan. Men det hade ju faktiskt varit en bra plan om man köper en byggsats på skrovet så kan jag bygga resten själv som jag vill ha det. Ska kolla med dom. Brukar dom ha 5-6mm i skrovet?
  6. Det är 6mm marinaluminium tror beteckningen är 5754. Jag är alltid öppen för förslag. Kan man se det på din hemsida? Olika modeller? Tack för tipsen!
  7. Ja det är absolut enklast med en byggsats men detta ska bli en arbetsbåt/dykbåt så jag har en del special lösningar och andra önskemål sedan tycker jag det hade varit kul att bygga allt från början. Plåten är bara något jag har kommit över, hoppas det räcker till skrovet iallafall. Hur tjock plåt brukar du använda till hytt? 4mm? Hur tätt ska spanten sitta längsgående och tvärs? Vad jag förstod på dig så ska man svetsa ca 60mm och 120mm emellan när man svetsar spanten?
  8. Verkligen kul att följa ditt bygge! När jag börja läsa tänkte jag att det aldrig skulle bli av men se på fan där står ju båten nu. Bra jobbat! Du är ju skit duktig. Jag har också planer på att bygga en båt precis som din. Jag har samlat info och bilder i flera år men har inte riktigt kommit till skott än. Jag har allt jag behöver svetsar, lokal, rörbock, bockmaskin och jag har till och med köpt på mig 1000kg aluplåt men jag hoppas jag har tiden å psyke att förverkliga det här! Jag har ju tyvärr ingen ritning utan samlar info och försöker kolla på andra båtbyggen. Vad är det får mått på din båt? bredd, längd och höjd? Tjocklek på plåten? Bottenvinkel? Svetsar du skrovet både ifrån utsidan och insidan? Jag var inte riktig med på det där när man svetsar från mitten och ut.Gäller det mest när man svetsar spanten inne i båten? En fråga till hur hög är båten från kölen upp till durken? Guld stjärna i kanten till alubatar som kommer med alla bra tips!!!
×
×
  • Skapa nytt...