Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

nevcx

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om nevcx

  • Placering
    Kadett
  1. Tänkte följa upp eftersom jag köpte båten. Förra ägaren hade lagat sprickan och allt såg bra ut vid sjösättning. Seglade hela sommaren utan problem, fridök och kollade, inga problem syndes. Som final tog vi en runda till Gdansk (170 NM enkel resa). På vägen dit var det lugnt, 12 m/s halvvind men på hemvägen fick vi 17 m/s bidevind och de vågor som det innebär. Blev en stampig segling, men som en tidigare Maxi 77-seglare så är man van. Efter 30 timmar i grov sjö var vi hemma igen. Helgen efter var jag nyfiken på hur lagningen såg ut. Dök ner och fann att det såg bra ut, förutom att bottenfärgen saknades på lagningen. Vid torrläggning sandpapprade jag hela ytan och fann inga skador. Pratat med några Maxi 999 ägare som också haft liknande sprickor. Dom påstår att skroven inte plastas ihop helt på undersidan utan har en mjukare fog där. Då kan det hända att Epoxy-behandlingen får sprickor, enligt dom bara att sandpappra och lägga på ny Expxy.
  2. Båten är en Maxi 1000 som har skrov i enkellaminat. När jag tittade runt skott och kölinfästningar inne i båten kunde jag inte se några skador. Jag tror det börja luta åt att anlita en besiktningsman och/eller tillsammans med säljaren slipa upp och utreda omfattningen av sprickan. Någon som har tips på hur man anlitar en besiktningsman?
  3. Tack för alla synpunkter! Jag har fått lite att tänka på, är jätteintresserad av båten i övrigt. Kan man gå vidare i att undersöka om det är en djup spricka? Finns det något möjlighet att det endast är en spricka i epoxyn? Är det någon ide att anlita en besiktningsman, kanske mäta fukten i plasten? Om djupare spricka, vad finns det för möjligheter att laga om man prutar mer priset? Priset på båten är 500tkr.
  4. Här finns ytterligare bilder. http://83.254.222.173/web/Spricka/
  5. Hej, Jag var och tittade på en båt nyligen och allt såg bra ut förutom en spricka som finns för om kölen. Vad jag har förstått så är det ovanligt med sprickor för om kölen utan vanligare akter om eftersom det är större påfrestning där. Kölens framkant är jämn och fin, även under bulben är det jämnt och fint, inga tecken på grundstötning. Även akter om kölen ser det fint ut, inga tecken på lagningar, sprickor eller skador. Inne i båten runt kölen ser det fint ut och inga tecka på lagningar. Ägaren har haft båten i 12 år och har inte sett sprickan förr, han säger även att att han inte gått på hårt någon gång. Sprickan ser ut att innehålla rost, men det ska väl inte finns någon metall där på båten. Kan ju vara bottenbeväxtning också. Tog en kniv och skrapade bort bottenfärgen och sprickan fortsätter i epoxylagret, båten är epoxybehandlad för några år sedan. Orolig att sprickan är djup och att det kommit in vatten i laminaten. Se bifogade bilder! Vad tror ni om sprickan, något att oroa sig för? Ser fram emot åsikter/kommentarer. Mvh Mats
×
×
  • Skapa nytt...