Jump to content
Saturday 18 May 2024

jeager_

Medlemmar
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jeager_

 • Rank
  Fänrik
 1. Tycker den går lite fett på tomgång men har inte på det klara på det här med luftskruvarna för lågfarten Ska de skruvas in eller ut ? Om den skruvas in får den mindre luft på tomgång eller tvärt om Skruvas ut dito ovan ? Grundinställning på en Yamaha 70 tvåtakt. Antal varv ifrån helt inskruvat. Den nedre cylindern ska väl så vitt jag snappat upp någonstans få lite mer soppa då den har sämre kylning än dom två övre. Vet ej om det stämmer.
 2. Hej Vad väger en Yamaha 70 BET L -85. På sikt behöver den ersättas med någonting nyare. Bra att veta vad den väger så man inte hänger på någonting väldans tungt istället.
 3. Efter renovering av förgasare med byte av diverse detaljer (inkl flottörnål och säte) som medföljde repsats så sölar dom fortfarande. Tar man lös insugsburken så ser man att det ligger lite soppa som rinner ut bakvägen. Bytte tätningarna mellan insugsburk och förgasare men det blev ingen skillnad. Det sölar ordentligt. Svårt att se om det kommer någon annanstans då det är överallt. Motorn startar bra, går så fint en tvåtaktare kan på tomgång, svarar bra på gaspådrag och har inga övriga konstiga hyss för sig. Reedventilerna inspekterades vid förgasarrenoveringen och dom var raka och fina, låg plant mot korgarna och som jag bedömde det fanns det spänst i bladen. Men min lekmannabedöming av spänsten kanske var helt felaktig. Bladen till korgarna är rättkostsamma. Bedöming av problemet ? Tips på firma som saluför billigast ?
 4. Hej Justering förgasare på i rubriken nämnda motor. Justeringsskruvarna har legat på runt 1.5 varv utskruvat ifrån botten. 1 - 2 - 3 1.3 - 1.5 - 1.8 varv per skruv i fallande ordning nedåt. Vad ska dom ligga på generellt. Någon som har en instruktion för förgasarjustering ?
 5. Hej mitt växelhus visade sig vara sprucket vid lagerhållaren vid propelleraxeln. Tydligen rätt vanligt enligt meken då taggmuttern ärgar fast med tiden. (Sprängverkan i växelghusgodset). 1. Kan det vara någon här som har ett fräsch växelhus liggandes till salu för ovan angivna motor. 2. Rekommendation kring skrot eller firma som saluför renoverade/fräscha växelhus. \\\ Björn
 6. Hej mitt växelhus visade sig vara sprucket vid lagerhållaren vid propelleraxeln. Tydligen rätt vanligt enligt meken då taggmuttern ärgar fast med tiden. (Sprängverkan i växelghusgodset). 1. Kan det vara någon här som har ett fräsch växelhus liggandes till salu för ovan angivna motor. 2. Rekommendation kring skrot eller firma som saluför renoverade/fräscha växelhus. \\\ Björn
 7. Hej Är egentligen inne på fel forum (plastbåt) men har en rutram som är av trä till fönstret i styrhytten. Vad för trä kan det vara och vad för olja ska användas ? Rutram enligt bild.
 8. Hej Hur får man lös packningen till ljuddämparen. Det sitter som en metallring som klämmer fast gummipackningen. Enligt bild. Det är nr 11 som ska bytas på sprängskissen.
 9. Hoj Har en Yamaha 70 BET L -85 som i sommar har börjat sjunka på powertrimmen. Det är inte mycket. Får åka ut och trycka upp motorn nån gång i veckan. Kort och gott var ska jag börja titta för att ringa in felet ? Inre läckage i hydraulcylindern ? Någon ventil som inte tätar ? Etc ?
 10. Vad för färgkod är det till gelcoaten till ovan nämnda båt. Har forskat mig fram till dessa två GE 304 Klassisk Uttern 70&80-tals elfenbensvit. Den användes t o m 1992 Samt TN? 8003 Grå topcoat, användes under 80-talet Jag lurar på att det är den förstnämnda men tänkte dubbelkolla med er. Kan det vara den här ? http://www.erlandsonsbrygga.se/Hemsida/Farg_Batvard/Polyester_Reparation/Gelcoat_Topcoat/GELCOAT_NR3004_BENVIT_1KG?id=60110
 11. Har slipat upp ett par sprickor i topcoaten som är målad i durken i båten. Det är där durken ansluter till ruffen. Tänkte spackla upp och sen måla med topcoat. Vilken typ av spackel ska jag använda ? Enligt bild:
 12. Vad är det för blandningsförhållande på topcoat. Säg att jag ska göra topcoat på 50 g gelcoat. Hur många ml härdare samt parafin går det då på 50 g gelcoat.
 13. Jaha - så den tidigare ägaren har målat ett fält i fören med topecoat, som stämmer någorlunda i färgen. Syns fältet tydligt vi närmare betraktande - dvs inte vattenslipat till samma släthet som skrovet i övrigt. I så fall skulle jag spacklat i skadan med ett lämpligt spackel. Mattat ner fältet med tex 120 papper kanske tom grövre och målat hela fältet igen. Du har inte nån bild på hur det ser ut idag.[/ Var ut till båten en sväng i helgen och tittade. Det rör sig om en storlek av en enkrona cirka och det är enbart topcoaten som är skavd av. Djup: inte ens en mm. Ser bra ut undertill. Jag tror det räcker med att rengöra, slipa lite, rengöra och sen måla på topcoat
 14. I det här fallet är fören snyggad till av föregående ägare och han hade lagt en topcoat utanpå det uppspacklade så det skulle bli snyggt och smälta ihop rent visuellt. Så tanken är att använda topcoat. Om man ska mellanslipa vilken metod där då. Torrslip? våtslip? Grovlek på pappret ? MVh Björn
×
×
 • Create New...