Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Mashavet

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mashavet

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Rättvik

Senaste Profilbesöken

543 profilvisningar
  1. Hej! det visade sig att en av cylindrarna inte funkade vid ett komp prov. Om man ska byta blocket på motorn, kan man plocka vilken cheva 350 motor som helst?? eller lär de va nå marinbyggt?? tips på vart man kan hitta ett sådant? är på en Sea Ray Sundancer -88 mercrusier 5,7 alpha one
  2. Sist vi va ute så när vi åkte från hamnen och gasade den fullt gick det bra och den planade ut, när vi åkte sen en vända på 30-40 min i 6-8knop och gasade upp den igen då kommer puffar från motorn. det är fast tank i båten på över 300liter och den har stått med ca 60-70 liter bensin i under vintern i kyla. vi har tankat i 80liter nu sista veckan. kan de va kondens vatten som spökar?? Isåfall är de k-sprit eller etanol i tanken som gäller?
  3. Hej! När vi är ute och åker med båten och ska gasa upp den då puffar motorn till. Vi har kollat tändningen dock finns ingen gradskiva på motorn. Funderar om de Kan va vatten i bensinen? Motorn går kanon fint i 6-7 knop men när man ger på full gas så puffar det. Någon som kan ha idéer? Köra k-sprit i tanken? Inombordare mercrusier 5.7L alltså en vanlig cheva 350.
  4. Hej!! Hade då tänkt byta impeller på båten nu innan den ska bada. De sitter ett Alpha One Gen1 drev. Har aldrig gjort detta tidigare, nån som sitter på bra tips? Behövs de nå special verktyg? Har inhandlat detta http://drev.se/produkter/12120var?ref=633 är de nått mer man bör byta när de ändå är isärplockat? länka gärna om ni har någon sida som visar bytet. Tusen tack för er tid och hjälp!
  5. Tänkte höra om de är någon som provat på clas ohlssons solcell http://www.clasohlso...el-Flex/36-5150 Kan ingenting om solceller och rådfrågar er experter istället. Båten är en Searay Sundancer 260 -86
  6. Tänkte höra om de är någon som provat på clas ohlssons solcell http://www.clasohlson.com/se/Solpanel-Flex/36-5150 Kan ingenting om solceller och rådfrågar er experter istället. Båten är en Searay Sundancer 260 -86
  7. Hej! Vad brukar ni köra med för polering nu inför sommaren. står i valet och kvalet mellan 3m och meguiars. nån som provat dessa? http://shop.bollnasbilvard.se/bilvard/polering/polermedel/polermedel-grov/3m-fast-cut-xl-1l https://meguiars.nordicshops.com/product.html/marine-power-cut-compund-1l vilken skulle ni ta? Båten är en searay sundancer.
  8. Hej på er!! Nu är de dags igen att få eran expert hjälp. Är första gångs ägare till en båt och nästa vecka kommer den fram från sin vinterförvaring. Tänkte då putsa den och göra den tipp topp till sjösättningen. Vad är de jag behöver köpa? Vax? Polering? Maskin med ett eller två huvud? behövs olika polerhuvuden? Jag behöver en inköpslista på allt som behövs för bästa resultat. Båten är en Sea Ray Sundancer 260 från -86 går i enbart sötvatten.
  9. Jag har köpt min första båt till familjen, vi köpte en searay sundancer 260 -88 dock har vi inte provat den än men det är en riktigt trevlig båt.
  10. ja de är mercruiser och alphaone drev. jag ska nog ta hjälp av någon som gjort det och vet vad han håller på med. men då är de lika bra att byta bälg samtidigt som impellern eftersom drevet ska av.
  11. oj tack för alla tips!! ja nu har ju skutan fått stått med den gamla oljan men jag får byta den nu när de kommer ut. Hur avancerat är de att byta impeller?? Har ingen större koll alls på det, de är ju skönt att byta slitage delar så man vet att allt är ok när familjen skall pluttra ut på siljan
  12. konserverad blev den så klart. ingen service på den. ska byta olja filter samt bränsle filter nu på våren. De borde väl inte va så extremt noga med service på en cheva 350 motor om man jämför hur mycket en båtmotor går mot en bilmotor, dom är ju samma lika i princip. men de blir byta iaf på oljan.
  13. Mashavet

    vad göra?

    Men hej på er!! Köpte en Sea Ray 260 sundancer i höstas och har haft den i kall lada under vintern, kappellet är rentvättat och impregnerat med nya sömmar. Vad är de som man bör göra nu när båten kommer ut i friska luften inför isättning i sjön? Båten tvättades utvändigt innan den fick vinter vila, inget vax eller polering då. De är familjens första båt så vi har ingen erfarenhet vad de är som bör göras. så ni får gärna tipsa. Må bäst och tack för att du tog dig tid.
  14. Mashavet

    byta matta

    Hej! Någon som har slitit ut mattan nere i ruffen på en amerikansk båt? Har en Sea Ray Sundancer 260 -86 som vi funderar på att byta mattan i ruffen. Är det svårt?
×
×
  • Skapa nytt...