Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Guldet

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Guldet

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

368 profilvisningar
  1. Jag har endast ett batteri i båten, dvs samma batteri till startmotorn och till instrument mm. Det finns en strömbrytare som endast stänger av strömmen till instrumenten. Strömmen till motorn och kopplad separat och stängs därför inte av när jag slår av strömbrytaren. Bör man ha ytterligare en strömbrytare, som stänger av strömmen till motorn för att den inte ska tjuvdra ström?
  2. Jag har en Yamaha 100 HK utombordare, fyrtakt från år 2000. Regulatorn verkar ha lagt av eftersom laddningsspänningen går upp till 16,7 V när jag kör. Måste man byta hela generatorn eller kan man byta enbart regulatorn?
  3. Min GPS har lagt av, kanske pga detta...
  4. Det är ett nytt AGM-batteri och motorn är en utombordare med 100 HK från år 2000, alltså med elstart.
  5. OK, tack! Är det här ett akut problem eller kan jag köra på så här resten av säsongen?
  6. När motorn är igång visar voltmätaren på 16,7 V. Laddar generatorn för mycket? Behöver jag sätta en regulator på generatorn?
  7. Guldet

    Skrovskada

    Jag ska köpa min första båt. Har hittat en jättefin Yamarin. Felet var bara att säljaren hade klantat sig när han skulle lägga upp båten på båtvagnen och repat upp gelcoaten så att det svarta under har kommit fram. Skadan är ca 2 cm lång och 1 cm bred och sitter precis vid vattenlinjen. Bör jag avstå från att köpa båten eller är det lätt åtgärdat?
×
×
  • Skapa nytt...