Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

motorpsycho

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om motorpsycho

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

240 profilvisningar
  1. Har en Evinrude 50 hk ca 1980. Efter att ha kört på ett grund går det inte att lägga i växeln. Varken framåt eller backen. Motorn startar dock. Vad kan ha hänt?
  2. http://www.ladda-upp.se/bilder/zaahfyohcigtvu/ Står inget fabrikat. Har legat på land länge. Funderar på om man ska försöka ta reda på vems det är och köpa den.
  3. Motorn är helt ny. Den har gått kanske 4 timmar. Ren kapitalförstöring att sälja den. Sen gillar jag den låga vikten då jag måste lyfta av den och låsa in den i en bod efter varje tur. Tillverkaren Suvi lovar att deras 440 planar redan med 4 hk. Dock så kostar en sån båt runt 18000 ny och jag känner mig inte sugen på att slänga ut dom pengarna just nu. Tänkte hitta någon simpel begagnad båt för kanske 5000.
  4. Det var en 2-cylindrig 6 hk de testade med. Mycket mer vridmoment i dessa än de 1-cylindriga och lättare att komma upp i plan 15 knop är inte helt nödvändigt för min del. 10 räcker gott och väl. Tack för tipset.
  5. Hej båtnerds. Jag kan inte mycket om båtar överlag. Jag vill ha exempel på någon liten plast- eller aluminiumbåt som planar redan med en 6hk 4-takt Mercury kort rigg. Jag köpte motorn ny till min Terhi440 men det går riktigt trögt. Den plöjer sig fram i 5-6 knop och allt känns som en evighet. Så tips på båtar tack som passar denna typ av motor. Någon som går att hitta till en billig slant på blocket. 10 knop borde inte vara en omöjlighet tycker jag. Men båten bör inte vara kortare än ca 3.70. Tack på förhand.
  6. Tack claes. Jag köper resonemanget. Mitt primära intresse är inte att åka snabbt utan att ha den som fiskebåt. Då jag håller till ute vid kusten, närmare bestämt ute vid Singö i Roslagen så kommer jag röra mig på förhållandevis stora ytor. Jag föreställer mig att det skulle ta ganska lång tid att röra mig mellan olika fiskeställen med exempelvis en 5hk. Särskilt om man är 2-3 pers. Jag har fått den här båten och har inte pengar eller ork att köpa en annan. Men är det liten notor som gäller så är det väl det.
  7. tjäna Har fått tillgång till en båt. Närmare bestämt en Terhi 440 troligtvis 80-tal. Alltså en roddbåt utan styrpulpet. Jag ska nu hänga en snurra på den. På infoplåten står det max 10 hk. Men jag tycker att det verkar lite klent. Borde man inte kunna hänga på en 15hk utan problem? Akterspegeln ser stabil ut med plåt där man skruvar fast motorn. Den ska ha även ha kort rigg. Gör det så mycket om man sätter på en med lång rigg?
  8. Har fått en gammal båt som jag inte vet vad det är för fabrikat. Det står ingenstans. Någon som vet? Jag ska leta efter kapell och det lär bli lättare om man vet vad det är för båt. Obs ej originalfärg. Den är egentligen ljusblå.
×
×
  • Skapa nytt...