Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

V500

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    54
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om V500

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

807 profilvisningar
  1. Körde lite test på min Yamarin 490 BR med Yamaha 90hk 2-t. 1 person + 50L bränsle Ballistic 13 5/8 x 15. 36,6kn 6000varv. Billig Yamaha alu-kopia 13x19. 38,5kn 5600varv. Ballistic 13 1/8 x 21. 41,4kn 5000varv motorn lyft ett hål uppåt. Skall ännu prova med en Ballistic 13x19 tror att den passar bäst.
  2. Jo måste fixa varvmätaren för att veta mera. Vet att dom gör 40+ knop med 90hk. Motorn ligger kloss mot akterspegeln. Dvs den är inte höjd. Skall ta upp båten i morgon och se hur kavitationsplattan är i förhållamdet till kölen, Har trimmat ut fullt då jag provat, hörde med en bekant att han hade Yamahas 21-tum propeller på sin motsvarande båt... men det första är att fixa varvmätaren.
  3. Vad har skall man ha för propeller för bästa fart. Köppte båten just och den har en stålpropeller Ballistic 13 5/8 15. Den gör 36.5knop nu när jag är ensam. Borde väl gå över 40kn Varvräknaren är sönder så jag vet ej max varv och jag kan inte säga hur högt motorn är monterad (den ligger ner mot akterspegeln).
  4. Tycker det skulle passa bra. Har alltid kört med lite för stora motorer 20-30% över max och det gör jag fortfarande. Det beror ju på lite hurudan båt man har, men när målet med mitt båt åkas inte varit att få nån max topphastighet utan att ha en båt som man får upp i plan fastän man har grannarna eller barnens kompisar med på en åktur.
  5. Problemet är att det inte finns någonting att kopiera på kortet. (Som man ser) När man öppnar kortet står det okänt filformat och tar man egenskaper står det 0Gb använt och 0Gb ledigt utrymme. Det är bara då man öppnar det via återställningsprogrammet som den hittar några Garmin filer, men som den tyvärr inte kan återställa.
  6. Kan ju förståss ha varit någå fel på kortläsaren (den är en gammal extern som inte använts på några år)som gjorde att kortet fick någå fel. Är licensen den långa nummer som finns på kortet och på förpackningen kortet kom i ? Hittade nog filerna på kortet när jag installerade ett program som kan återställa försvunna filer, men det kunde tyvärr inte återställa kortets filer.
  7. Kortet är riktigt och ny köppt samtidigt som plottern. Jag hade laddat ner Garmins programvara till datorn och programmet väntade på att någon garmin enhet eller kort skulle kopplas till datorn. Garmin-programmet hittade dock inte kortet så jag lade in det pånytt, fortfarande hittade inte programmet kortet, så jag fick in på datorn via "my computer" hittade kortet i "F" och öppnade det och samtidigt kom texten att okänt filformat vill du formatera den här enheten. Jag trycke nej sedan satt jag kortet tillbaka i plottern men den hittade inte någon karta mera.
  8. Har någon erfarenhet av att Gamins kartkort tömt/låst sig när man satt in det i datorn. Tänkte uppdatera kartprogrammet men garmins program hittade aldrig något kort fastän man såg det på datorn. När jag satt det tillbaka i plotten fanns där ingen karta längrre och när jag försökte med datorn igen så sade datorn bara att okänt filformat vill du formatera? Trodde jag hade fått en Cd med då jag köppte kartan, men det var tydligen bara ett fodral och det enda som finns är tydligen det som fanns på minneskortet
  9. Hej, Zinc-fenan måste ha lossnat på min motor och vikt upp en flik i Ballistic stålpropellern. Fliken är ungefär stor som en lillfingersnagen, och står rätt upp 90gr i förhållandet till propellerbladet. Provade att med en tång vika tillbaka den, men propellern var för hård för det. Borde man hetta upp bladet först eller hur skall man göra?
  10. Fungerar Navman 5507 utan en extern antennen? Och hurdana kartor får man till dem? Såg på förpackningen att en extern antenn hade följt med. I manualen står det hur den externa antennen skall kopplas om en sådan behövs,men jag får ingen gps kontakt när jag provar utan antenn.
  11. Vad är den blåa korken bredvid oljestickan på den övre bilden?
  12. Tack för goda råd. Har ej sett den ännu men den heter V6-200-a enligt typbrickan.
  13. skall serva en Volvo Penta 200hk Bensin V6 motor. Är det något extra man måste tänka på då man kör glykol i systemet (motorn är helt saltvattenkyld) eller då man byter oljan i motorn?Brukar normalt koppla slang rakt till vattenpumpen och köra in glykol den vägen. Finns det några tömningsproppar för kylvattnet och finns det något sugrör att suga ut oljan igenom eller skall den sugas via oljestickans rör och hur mycket olja går dit? (manualen har ägaren tappat bort och jag har inte hittat den på nätet.
  14. Är termostaten svårtillgänglig? Povade att se på en, men fick inte syn på något som liknade termostat. Skall plocka bort tanken och start-snörskåpan imorgon så ser man kanske bättre var vattnet kommer in
  15. Märkstrålen har slutat spruta vatten, impellern bytte jag,(den gamla var ej så dålig), har kraffsat med ståltråd och blåst med tryckluft men inget verkar hjälpa. Kan det läcka ut någon annanstans så att vattnet ej kommer ända upp till motorn. När jag hade nedredelen lös och under vattnet och samtidigt snurrade på axeln så kom det vatten ut längs röret så felet måste vara uppe i motorn nogonstans. Motorn är ytterst lite medkörd så något slitage kan det inte vara frågan om, och i övrigt så var kylsystemet väldigt rent.
×
×
  • Skapa nytt...