Jump to content
Monday 30 January 2023

supernils

Medlemmar
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About supernils

 • Rank
  Löjtnant

Contact Methods

 • Website
  http://blog.bjorkegard.se

Recent Profile Visitors

615 profile views
 1. Din tanke om skrapringen är intressant. Oljenivån ligger precis på max. Kanske skulle denna, höga nivå, i kombination med otät ring och högt varv (för det händer bara på höga varv) kunna trycka in olja i cylindern? (Jämför med sura uppstötningar om man springer på full mage 😀) Fråga: Kan olja komma in i avgaserna någon annan väg än via cylindern? Kan det hamna i kylvattnet på nåt sätt om något har spruckit/rostat? Startar på första kompressionen (på sommaren)
 2. Jag har en Volvo Penta MD1B i min segelbåt. När jag närmar mig fullvarv med så ser det ut som olja i kylvattnet vilket jag aldrig sett tidigare. Jag är övertygad om att erfarenheterna i detta forum kan vara till hjälp, vad har jag för problem? Oljaikylvattnet.mp4
 3. Jag är månne en dålig googlare men jag hittar ingen leverantör av sådanan här. Kan någon bistå? De är "hattar" till glasäkringar i min elpanel och en är spårlöst försvunnen. Innerdiameter: 7,5 mm Största ytterdiameter på den gängade delen: 8,7 mm Längden på den gängade delen: 5,0 mm
 4. Jag hade allt sand-/smärgelpapper i båten men det gick med en gammal fotfil 🙂
 5. Försöker ladda upp en film på en fungerande pump men den vill inte spela upp det.
 6. Men det funkar (jag känner Tryck/Sug) ju då jag kopplar enlig denna bild istället för via polen enligt denna? Det som jag menar med klumpen är magneten inte transformatorn. Det som jag tolkar som problemet är alltså att polen på elektromagneten har förlorat kontakten med kretsen på nåt sätt.
 7. Jag vill inleda med att säga att jag verkligen inte är en elektriker av något slag så om alla svar kan hållas på bebisnivå så är jag glad. Pumpen till min värmare har varit livlös ett tag. Den är nu utmonterad och jag har kört litet tester. Spänningskälla vid testerna är en DC transformator som ger 12,11 V Pumpen (med motor) ser ut så här. Inte så snygg utanpå kanske men inuti ser det bra ut. Tester När jag ger spänning via polerna händer ingenting. Se bild. Men när jag ger spänning enligt dessa bilder så slår pumpen till, distinkt och lätt. Jag noterar även sug respektive tryck vid bränsleanslutningarna så pumpmembran etc verkar det vara liv i . Funderingar Jag tolkar det som att "klumpen" och dess pol inte får kontakt. Det verkar dessutom som att elektroniken och "klumpen" inte går att separera så eventuell förlorad kontakt däri är förmodligen svår att åtgärda. Frågor Vad göra?
 8. Då jag beskrivt användingsområdet för säljarna så är det ingen som nämnt detta även om jag kanske borde förstått detta.
 9. Jaha, nu stötte jag på patrull. I Svenska Sjö's förtöjningsinfo så står det att P-ring ej får användas för svajliggande. Det upplevde jag som en nyhet. Har forumet några tankar kring detta?
 10. Ha! Syftningsfel. 🙂 Mitt i på längden liksom. Nysättra. Det var mest för att signalera det skyddade läget.
 11. Jag skall lägga ut en ny boj. Jag var på Captains i Stockholm och de hade färdiga "paket" med P-ring och lina m.m. Paketet innehöll, och de rekommenderade" en syntetlina med bly inuti avsedd att gå mellkan bojankare och boj. Detta motiverade med att det verkar ryckdämpande samt att man inte snor in eventuella propellrar i linan då den hänger rakt ned från bojen. Det var denna lina https://www.captains.se/battillbehor/fortojning/fortojningsbojar-tillbehor/bojlina-20-mm.html Sedan var jag på SeaSea i Viggbyholm och där rekommenderade de "självklart" en flytande lina som inte riskerade att ringla in sig kring bojankaret. Notera att båda rekomenderade lina. Av kostnads och underhållsskäl. Plan Bojen skall ligga mitt i Vätö sund knappt 6 meters djup vid max högvatten. Vi kommer att köra en tung sten snarare än P-ring. Jag tänker mig 10 meter lina för att minska snurrradien vid svajliggande och för att stenen annars hamnar i grannens vatten när man ligger mellan boj och brygga. Fråga 1. Skall jag sikta på Flytande eller bly-lina? 2. Vad har jag missat?
 12. Tack. Och själva tillvägagångssättet, att limma det på plats, vad tror du om det? Jag tänkte dra på nån tejp eller så för att limmet inte skall fästa mot skrovet. Sen när allt härdat kan man ta bort allt och köra nån "massa" under för skön anläggning.
×
×
 • Create New...