Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Looma

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Looma

  • Placering
    Kadett
  1. Har problem med denna axeltätning. Den är bara några år gammal nu inte lika tät. Jag har en automatisk fettspruta på - men även nu när jag har ökat kommer fortfarande några dropper vatten ut. Skall man strama åt denna (se bilden) ,,,... skall man byta? - någon som vet vem som gör denna så jag kan hitta manual? (Det var tydligen Kamms Varv i Karlskrona som gjorde detta jobb - men känns inte som dom finns kvar :-(...) Vad gör jag?
  2. Tack ArneRadar ... dom skall jag absolut kolla med!
  3. Hej Thallatha ... Vet du vem som gjorde den - var det i Stockholmsområdet? Jag vet ungefär hur jag vill ha den - men saknar någon som kan konstruera den!! - duktig på rostfritt!
  4. Nu vet jag inte var i Stockholmsområdet Du skulle vilja få hjälp. Du kan t.ex. kolla med Rindö Marin, de har en "ganska" duktig svetsare. tack Volvo_penta - kanske en möjlighet!
  5. Jag vill få gjort en targabåge till min segelbåt - dels som dävert men inte minst för solpaneler, radar etc. Någon som vet vem i Stockholmsområdet som är duktig på detta?
  6. Hej, I min ny/gamla segelbåt … Jag har en batteribank på 420Amp 12v med GEL batterier som troligen är 6-8 år gamla. Jag upplever (ser det på batteriövervakning) att jag laddar batterier till 100% när jag ligger på landström även om det tar en del tid på sista 5% - men tyvärr verkar det som att när jag går för motor och nästan inte har förbruk på batterierna att dom inte laddas - och om dom gör ger det bara några få % under många timmars motorkörning. Jag är nu osäker på om det är min generator som strular --- eller om det kan vara så med batterierna att dom pga ålder e.d. har svårare att ta emot en kanske svagare ladström från generator? --- Så hur vet man om detta är ett batteriproblem eller ett generatorproblem? … hur mäter man det? … kan jo iof också vara problem med kablage mellan generator och batterier - men känns så pass nytt att det inte borde vara så.. Hoppas på tips innan jag börjar köpa på dyra batterier eller generator ..:-)
×
×
  • Skapa nytt...