Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

mikaeledstrom

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om mikaeledstrom

  • Placering
    Kadett
  1. Vad menas med att ha trimplanen helt uppe? Är det samma sak som att ha tryckt maximalt på nedknappen (dvs för ned? eller är det tvärtom?) Det finns ingen display för trimplanen utan bara för powertrim.
  2. Jag trodde verkligen jag var ensam.. Jag har bland annat kikat på
  3. Hej! Jag och sambon har precis köpt en Aquador 23 HT 2004 nya skrovet med Volvo Penta KAD32 175 HK diesel. Båten har powertrim (reglerar man direkt på gasreglaget) och trimplan (regleras med varsin knapp på instrumentpanelen). Powertrim är drevets position i vattnet med display, kan ställas in från -6 (längst ned i vattnet, s k trim-läge) till +6 (högst upp i vattnet, s k beach-läge). Trimplanen har ingen display så det är svårt att veta hur dessa är inställda. Trimplanen använder jag mest om båten är ojämnt lastad. Knapparna för respektive trimplan har pilar upp och ned vid fören. När båten ska upp i planen har jag motorn längst ned i vattnet dvs trim-läge. Trimplanen har jag inte ställt in. Då tycker jag att planing uppnås snabbast möjligt. Sedan när båten är uppe i planing så gör jag inget med powertrim. Jag har läst att man ska trimma ut men vad menas med det? Om jag höjer upp motorn så går nosen upp och hastigheten minskar, vilket inte är bra. Jag har försökt läsa mig till hur man ska arbeta med trimplan och powertrim men tycker det inte stämmer med min båt. Hur använder ni era trimplan och powertrim? Jag vore tacksam för lite tips och information.
  4. Tack för alla svar. Det blev inte en Garmin (ogillade årskostnaden) utan en Redknows Minifinder (live). Hoppas att den kommer funka bra :-)
  5. Hej! Jag ska hämta hem min Aquador 23 HT (2004, Volvo Penta-diesel) från Finland till helgen och önskar veta vilket av nedan godkända söksystem (Svedea, försäkringsbolag) som är billigast att införskaffa inkl installation. Om ni har andra synpunkter så är det också av intresse! Defa Tracking Guard System / Trackguard KombiGuard Naveye Trackme Redknows Minifinder YachtSafe Garmin GTU10 M-Track Tramigo T22 Siren Pixie Trackunit C-pod Northtracker Mikel
  6. Hej! Finns det något konkret sätt att ta reda på en Aquador 23 HT har nya eller gamla skrovet? Den är från 2004. Mvh Mikael
  7. Jo exakt men det tar ju lång tid innan han ser pengarna. Hade varit smidigt om pengarna överfördes på direkten.
  8. Vi har också fått bra kontakt, hoppas och tror att det underlättar. Jag väntar in svar från säljaren om vilken bank han har. Om han har någon bank som finns i Sverige så blir jag tillfällig kund :-) Vet dock inte om det går på "sekunden" när det är samma bank men i olika länder. Oavsett så lär säljaren lita mer när han känner igen Internetbanken. Kul att turen hem var trevlig! Om du har tips på rutt genom den åländska skärgården så är det bara att skriva här :-)
  9. Vilken väg rekommenderar du om Kapellskär skulle kunna vara lämpligt träff på svenska fastlandet? Borde inte vara svårnavigerat med sjökort.
  10. Hur gjorde du? Jag har ev. hittat en båt ca 2 ton, 7.15 x 2.56 m i Åbo. Funderar på att köra hem den till Stockholm men villl undersöka samtliga alternativ.
  11. Hej! Jag har ev. hittat en båt i Åbo, Finland av alla ställen. Det är en Aquador 23 HT, nya skrovet med dieselmotor. Har ni något tips på hur man kan betala? Det bästa vore att betalningen gick på sekunden så att säljaren ser pengarna på sitt konto och gärna att det inte kostar så mycket :-) Mvh Mikael
×
×
  • Skapa nytt...