Jump to content
Monday 22 July 2024

Valand

Medlemmar
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Valand

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ursäkta formulering, givetvis menar jag slaglängden på hydraulcylinder. Det är en längre slaglängd som eftersöks. Och det är till utombordare.
 2. Hej. Finns det någon hydraulstyrning med större/utökad svängradie än de vanliga? Motorstorlek kring 60-100 hästar.
 3. Det är väl den bilden jag också fått, men det gäller att hitta en fräsch Yamaha då. Någon speciell årsmodell man bör se efter och någon man bör undvika? Och bör man kanske direkt sikta sig in på en 90, föreställer mig att det bör passa bättre då man kört tungt lastad, den planar ju fortare samt att jag föreställer mig att den inte förbrukar mer bränsle än 70in, då den inte behöver jobba lika hårt?
 4. Hej! Har en Båtskär 600 med Evinrude Etec 60 HK 2014/15 som jag ofta kör tungt lastad. Tycker den kämpar för att komma upp i plan och söker nu en annan lösning. Vad tror båtfolket om en äldre 2 taktare på aktern, som Yamahas sista 2-taktare, 75 eller 90? De är ju mycket lättare Evinrudes dito. Hur är underhåll? Förbrukning? Vilken olja kör man med? Nedan, länk till båten. https://www.kalixmaskiner.se/vi-saeljer/baat/baatskaer/nytt/baatskaer-600-18-evinrude-50-e-tec-paket-erbjudande/
 5. Kommer ha båten vid sommarstugan, dit går inga vägar, såleden ingra trailar heller . När jag sjösätter den får den ligga kvar i vattnet tills jag tar upp den på hösten. Vattnet är i fjällnära miljö, så inget stillestående vatten och inte heller beväxtning eller "slem", tror jag? Om jag grundar, sen målar med Poly-gloss för att avsluta med ett lager Lefant Tigercoat på botten borde väl räcka långa vägar? Vilket slippapper och roller bör jag köra med?
 6. Tanken var att grundmåla med Lefant 2-komp Epoxyprimer. Sedan rolla med Hempel 2-komp polyuretan Poly-gloss färg, så det blir inte bara primer.
 7. Hej. Hoppas på några goda råd! Kan man grunda med epoxyprimer för att sedan måla över med 2-komp polyuretanlack? Båten ligger i sötvatten från juni till september. Om jag räknat rätt så är ytan ungefär 23 m2. Bifogar en lista över vad jag tror är material-åtgången. Behövs det verkligen någon speciell bottenfärg fastän den ligger enbart i sötvatten? Och hur mycket matteringsfärg behövs det till 3L lackfärg? Vill efterlikna DarkLine färgen hos Pionerbåten, så hela båten kommer målas i samma färg. Vilket slippapper och vilken roller rekommenderar ni? Tack på förhand.
 8. Ok. Blir ju bra då jag råkar ha lite färg på hyllan. Går det att grunda med vit om man tänker måla båten helt svart(matt)? Förresten har båten flyttankar man bör uppmärksamma för eventuella läckage?
 9. Förresten, någon som vet om skarndäcket(det röda på båten) är 1 eller 2-komponents färg? Tänkte måla om allt i en och samma färg.
 10. Någon som vet mer om denna Jula Viking 560? Vikt? Har en 60 Etec rorkult som jag skulle vilja hänga på en 5,5 meters båt. Ser att Örnvik 540 väger 300kg.
 11. Det är lösningen på mysteriet, det är ingen Örnvik alls.
 12. Ifall man vill köpa en nyare båt med liknande egenskaper?
 13. http://www.ssbilbehor.se/crescent-batar/crescent-for-kust/crescent-panda-551 Kan den jämföras med denna?
 14. Vet du vikten och max motorstyrka på den? Går det att utröna någon årsmodell?
×
×
 • Create New...