Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Viktor94

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Viktor94

  • Placering
    Kadett
  1. okej ska sätta mig ner och läsa igenom detta imorgon, stort tack för tipsen och visat intresse.
  2. Hej! Har problem med min evinrude 60 hk där choken som är elektrisk inte vill fungera som den ska. Vi har tagit loss den och provat den och själva primer magnet (choken) som den tydligen kallas verkar vara hel. Det knäpper även i den när man trycker in nyckeln så att den får ström det är jag ganska säker på. Som det är nu får jag ta av kåpan varje gång jag ska starta och så får en vrida på den manuella kranen samtidigt som en startar och då hoppar den igång. Det är ingen som råkat ut för samma problem ?
  3. ja det börjar luta mer och mer mot double coat faktiskt det känns som alla man pratar med är nöjda med deras produkter.
  4. Nu är båten uppe för säsongen och nu ska den då lakeras här i höst. Är i valet och kvalet om jag ska använda biltemas färg eller om man ska gå på någon mer känt märke tex, double coat som man rollar på. Var inne på deras hemsida och det är en hel vetenskap vad man ska ha och inte ha, någon som har erfarenhet av detta ? Färgen kanske verkligen är något som det är värt att lägga pengar på, både hur den är att arbeta med men också hur den står sig. .
  5. Funderar också på att använda denna http://www.biltema.se/sv/Bat/Kemikalier/Farg-och-Lack/2-komponents-polyuretan-36532/ till att måla hela båten med. Är det någon som har någon erfarenhet om den funkar fint eller ska man kosta på sig färg från tex. watski ?
  6. ok tack för hälpen har inte använt mig av epoxiprodukter till allt det andra som jag gjort på båten utan använt microbalonger och polyester då jag vill använda mig av det material som båten från början är gjord av. Du tror inte att det funkar med det?
  7. Jag håller på att renovera min ht båt och problemet just nu är att när jag tagit bort båtmattan på insidan så finns det en massa håligheter på skrovet. När jag sedan har kollat noga på utsidan ser jag en massa småsmå håligheter i gelcoaten. Dessutom har det lossnat flagor på vissa punkter av relingen då man förmodligen har lakerat om båten tidigare. Är det bara att spackla med gelcoat eller Hur går jag till väga,måste jag slipa ner hela utsidan? är det plastpest? Och vad rekommenderas att jag spacklar härligheterna på insidan med. Är tacksam för alla tips jag kan få.
  8. Hej håller på för fullt med renoveringen av min crecsent 495, har gjort ett stuvfack i fören så jag kan få ner fiskespö etc. När jag nu ska göra en kant under ovankant sittbrunn för att ha något att lägga luckan på så har jag plastat en ram som ska plastas fast, har även tänkt att poppnita genom sittbrun då det kommer utsättas för hårt tryck. Jag tänker försänka varje poppnit på sittbrunnen för att sedan plasta över och sen ska hela båten topcoaltas. Nu när jag ska göra detta slog mig tanke att det kommer med tiden bli en lite bula/spricka vid varje poppnit vad tror ni ?
  9. Ingen verkar vara intreserad av denna tråd men jag har nu gjort ett förvaringsutrymme i fören där delar av det var flyttank. Jag kommer att göra som en låda i flyttanken så lite utrymme runt lådan finns det möjlighet att skumma. Min fråga är då om det fungerar använda vanligt fogskum?
  10. Det syns dåligt då det är taget med mobilkamera men skrovsidorna är skrovlig utan några små hål medan överbygget har några småhål här och där.
  11. Ser att jag har utvecklad böldpest på bordena ( skrovsidorna) på båten då den är full i små små håligheter så vad gör jag? Under vattenlinjen där jag tagit bort ca. 5 lager bottenfärg verkar det vara bra i alla fall.
  12. intresant tråd då jag också håller på och slipar bort all bottenfärg på min båt. Har pratat lite med en båtaffär och enligt dem så ska det räcka att slipa ner till orginalfärgen för att sedan måla med en grundfärg innan den vanliga bottenfärgen. Jag vet inte hur jag ska göra då jag inte gjort detta förut. Börjar också fundera lite på om man som du säger ska köra gelcoat och så hoppa bottenfärgen?
  13. Viktor94

    Flyttank

    Håller på och renoverar min crescent 495 och funderar över hur jag vill ha den innuti. En fråga jag har är flyttakarna som tar stor plats i båten där jag hellre skulle vilja ha stuvfack. I nya båtar idag har man ju förvaringsmöjligheter över allt så hur har man gjort där? Kännds ju sådär att ta bort dem, är jag helt ute och cyklar om jag gör de?
×
×
  • Skapa nytt...