Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

KristianM

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om KristianM

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ja det stämmer att det är till en wallas värmare. Tack för tipset om lutningen, vi har bytt tank till en mindre 5L dunk och bytt plats på den. Något förvånad att pumpen i värmaren orkar suga upp bränslen så högt som den gör. Får funktionstesta nya positionen innan tanken fixeras ordentligt.
  2. Jag tackar för era inputs. Jag har påbörjat arbetet nu får se vart de landar. Jag håller med om era synpunkter om bränsletank brevid batteri. Förstår inte hur det kan vara original. Men den lilla detaljen skall fixas.
  3. KristianM

    Tips och trix

    Hej! En väldigt vid fråga. Men skall ge mig på att sortera/reda ut ellablaget kring batterierna. Det är något av en myrstack just nu. Har inga direkta funderingar just nu. Det lär visa sig med tiden. Men om ni har gett er på en äldre båt med ett elsystem som inte ser ut att ha något gemensamt. Lämna gärna era råd och tips/trix.
  4. Hej! Bygger just nu om instrumentpanelen i en Saga 27 -81. Då knappar och vissa mätare har gjort sitt var det dags för lite nytt. Just nu skall Volt-, tank- och temperaturmätare bytas. Det har också införskaffats ny elpanel ( https://www.biltema.se/bat/elutrustning/strombrytare/strombrytarpanel-med-automatsakringar-2000021273 ) Just nu är det ett komplett kaos i det som är orginal + modifieringar av tidigare ägare. Mängden kablar och hur de är dragna förvånar mig att de inte blivit någon kabelbrand ännu. Har tidigare inte gjort något sådant här. Finns det någon som har några spontana tankar som är bra att tänka på? Annars har jag några frågor som ni kanske kan ge svar på. Nya mätare skall som sagt införskaffas, har dock inte bestämt vilka och från var. Någon som har testat mätare från biltema? Priset är inte att klaga på, försökt att få några svar på google, men varit knapert. Hittat gamla trådar från 2008 som talade om att de mätarna då skulle vara de samma som Wema. Någon som vet om det stämmer? Låt säga att man byter till biltemas mätare, funkar då de givarna som sitter i eller måste de bytas? (givarna som finns funkar då de gamla mätarna funkade men tyvärr var glasen alldeles spruckna) Och nu till sista frågan. Den nya strömbrytarpanel som införskaffats har automatsäkringar. Vilket gör att nuvarande glassäkringar som finns kommer att tas bort. Men behöver jag då köpa en kopplingsplint för att få den nya panelen att funka? eller räcker det med att koppla enskild enhet in i panelen? Hoppas det var förståeligt! Skulle ni som sagt ha några varma tips oavsett när man bygger om sin instrumentpanel så tar jag tacksamt emot det! Må gott! /Kristian
  5. Tack så mycket! Jag sökte runt på nätet och fann en del äldre annonser på samma modell som varit till salu. Så fick då också känslan av att det priset var lite högt. Så jag tackar ödmjukast för det svaret. Har redan gått i stor förlust på ett dåligt bilköp, så känns bra att man kunde få lite tips här om vad den kunde vara värt.
  6. Tack för detta välkrivna svar. Ser nu också att länken inte fungerar som den ska, det som står i annonsen är att det är en Yamaha 30hp från 1991. Det säljaren även sa att batteriet i den är i dåligt skick och behöver troligtvis bytas ut. Han har satt annonsen till 23 000kr eller bud med båten följer även en fågelstad 30kärra. är båtar som denna värda 23000kr om de är i bra skick? Jag ska åka och kolla på denna inom en vecka så då får jag se lite mer exakt om det med elsystemet hur väl det är utbyggt eller icke fungerande.
  7. ok. Jag tackar så mycket. Så chansen är stor att det inte är nått fel på sakerna utan att det helt enkelt saknar laddning via motor.
  8. Hej! Då sommaren är här och jag har sedan barnsben önskat ha mig en båt igen, har jag nu bestämt mig för att köpa en båt. Jag har här på hemmaplan funnit en båt på blocket som jag tycker mig se bra ut på bild, har ännu inte åkt och kollat på den. Det är denna båt jag funderar på http://www.blocket.se/goteborg/Crescent_monark_460_47449900.htm?ca=15&w=1 Det som inte står i annonsen men som är ett litet dilemma det är att batteriet ej laddas vid körning. Så det jag främst undrar då är om detta, finns det något typiskt fel det brukar vara när batteriet ej laddas under färd? Och hur fungerar laddningen under färd? jag menar sitter det en generator i motorerna och det därefter går en sladd till batteriet? Att jag undrar är för att om det är värt att köpa båten ändå eller om man ska se sig om efter en annan. Om ni har några andra tips och ge mig vore det tacksamt då jag är helt grön vad det gäller båtlivet. Tack på förhand! /Kristian
×
×
  • Skapa nytt...