Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

melkersson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om melkersson

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svar! Tror inte att det är sprickor i toppen för då borde det väl läcka ut när motorn är igång? Det är när den är avstängd som allt vatten försvinner. Och eftersom det inte läcker ut i båten så borde det väl läcka ut vid drevet? Kanske en en dum fråga, men var sitter värmeväxlaren?
  2. Hej! Jag har problem med att motorn tappar kylarvatten från sötvattensystemet när motorn är avslagen. Det hamnar inte i motorrummet. Troligtvis läcker det ut från drevet. När motorn är igång fungerar allt som det ska. Någon som har en idé om vad som är fel. Mvh Amatör
  3. Alla båthistorier är såklart inspirerande! Särskilt roligt är det ju att läsa om då barnen själva har fått ett båtintresse senare. Riktigt fina bilder och rolig läsning TOAEN!
  4. Tack så mycket för länken! Ska bli intressant att läsa!
  5. Oj har visst missat alla svar! Trodde tråden hade försvunnit för jag glömde visst att ange att jag ville följa den. Startade precis en ny tråd. Tack så mycket! Jo jolle har vi redan, femåringen började redan vid tre år. Med åror så ror gör hon för fulla muggar! Lilltjejen var ute nu i veckoslutet och det var nog lite bökigt kan jag tycka. Men det blir väl vad man gör det till. Jobbigast är väl att hon häver sig ur vagninsatsen och att hon helst av allt vill hasa över stora ytor (något som ju inte finns på båten). Sova under segling vill hon heller inte göra särskilt länge.
  6. Hej! Vi har en liten 9-10 månaders som har varit med på båten i några dagar. Snart är det dags för en längre semester och vi skulle behöva lite tips på hur andra har löst vissa saker. 1. Förpiken. Vi behöver en inte för avancerad lösning på hur vi spärrar av öppningen in till förpiken. Har sett både någon smart lösning med trägaller och någon som hade rufflucka i plexiglas som man även kunde sätta vid förpiken. Vill helst inte behöva tillverka en egen och vill heller inte betala allt för mycket för det. 2. Bästa placeringen vid segling? Ska vara enkelt och inte kräva att man specialbygger något själv. Cykelstol med spännband? Någon som prövat? (Vet att många barn sover då men inte alla...) 3. Bästa lösning för matplats etc? Alltså någonstans att placera barnet då man behöver fixa med maten och vid måltider etc? Tänker någonting stabilt att ställa i soffa/sittbrunnen. Andra tips mottages också tacksamt!
  7. Tack för era svar! Hör gärna mer om Stora Brunskär!
  8. Skulle även vilja tillägga att vi även har en femåring så gärna småbarnstips osv också!
  9. Hej, Vi ska i sommar segla med en 9-10 månaders bebis. Skulle gärna vilja ha tips på vad man ska tänka på, smarta lösningar för segelbåt (Mamba 31), bra naturhamnar i Stockholms skärgård osv.
  10. Hej, Vi är en familj på två vuxna och två barn <1 och 5 år. Vi ska i början av juni segla upp en Mamba 31 från Valdemarsvik till Stockholm under en vecka och undrar således vilka trevliga naturhamnar vi ska besöka. Harstena, Västra stendörren och Landsort är redan spikat. Ge oss era bästa tips! Tack!
  11. Ja det där med att den seglar dåligt är ju ett stort minus. Vegan seglar ju inte heller särskilt bra men den har själ - som en av de som kommenterade Singoallan på Sailguide.com uttryckte det. Kan man tänka sig att det finns en båt som liknar Singoallan men seglar bättre? Har även funderat på Scanmar 33.
  12. Tack för tipset! Hade missat kommentarerna.
  13. Hej! Skulle vilja veta allt om Albin Singoalla! Hur seglar den? Pris? Hur får man tag i en? Etc. Har en Vega och är grymt nöjd men skulle behöva något större.
  14. Någon som känner till var avsnitten i serien Vi på Saltkråkan som heter Sjörövarna och Vad händer på Kattskär? är inspelade? I serien heter det ju Kattskär men i verkligheten är Kattskär något helt annat eftersom Vi på Saltkråkan är inspelad i Stockholms skärgård. Det som verkar stämma mest överens med miljön i serien är Fredlarna.
×
×
  • Skapa nytt...