Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Nexon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Nexon

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, har en Örnvik 500 Clx med 60hk efi. Kör med en vanlig 10.5 13p blackmax. Tror ni jag ska köra med samma tum och Pitch med en spitfire eller ska man gå ner till 11p? Just nu varvar den nästan 6300rpm med 3 pers i båten och jag upplever den slirar i starten.
  2. Jag tänker fylla på med spruta uppifrån, så gör rent allt innan och sedan fyller jag på med nytt. Har 100ml spruta med slang på, borde funka fin fint det med. Skall man låta den härda innan man drar in skruven helt? Så det stelnar innan man drar in den.
  3. Sant, nej inte bråska så, men lånar ett varmgarage för skruvandet. Kanske bäst att få tag på orginalpackningar då, som är i papper. Motorn är från 2000. Men är fullt upp med att byta startmotor och relä till den då relät hakade upp sig på plus så startmotorn fick ström hela tiden, vilket inte visade sig innan det kom en hel massa rök från den som ledde till att startmotorn blev helt utbränd. Så nytt relä på plats nu och ny startmotor från USA kommer inom 10 dagar...
  4. Nexon

    Höga Rodd 460 S?

    Hej, har en HR 460 , och denna är jag väldigt nöjd med. Går fint och prefekt storlek för fiske/lek/bad. Har en Honda 40hk på den och det räcker utmärkt.
  5. Kollar jag på Marinshoppen så hade dem orginalpacknigar i gummi och papper, verkar som man kunde välja. Men för att slippa tidåtgången då vi har ett biltema i närheten och garagplatsen är lånad ville jag köpa ngt snabbt.
  6. Hej, precis gjort/gör service på båten min. Har en 40HK Honda fyrtakts motor, 2001a. Kom på mig själv när jag skulle byta växellådsoljan att jag inte hade köpt med packningar till de två skruvarna. Tror ni att man skall satsa på packning på tub, det finns på biltema där det står den skall vara tålig mot vatten/olja/bensin och klara höga temperaturer, eller skall man köpa papperspackningar och klippa till. Nu tänker jag primärt till skruvarna som man tömmer/fyller på olja till som ligger under vattennivån. Oljan som kom ut när jag bytte var mjölkig/grå och ngt klumpig i sin konsistens. Märkte då att ägaren innan ej haft ngn packning på alls till dessa två skruvar. Tacksam för tips ang detta! MvH Jonas
×
×
  • Skapa nytt...