Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Tidvattnet

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tidvattnet

  • Placering
    Kadett
  1. Den här är oxå ganska underhållande... en snubbe som seglar en 26 fotare lite runt om på haven. http://www.youtube.com//bigoceansvoyage
  2. Haha, det här var en underhållande tråd...... Tyvärr har jag inga tips.
  3. Ett utdrag från deras blogg: vegavarvetrunt.se `Hur som helst, genuan klarade sig och så även vi. Vi har nu levt livet här i tre veckor (?) och planerar på att fortsätta göra det och faktiskt även resa hem för att fira jul. I mitten av Januari fortsätter dock resan då vi kastar loss mot det stora blå via Kap Verde, innan dess krävs dock en hel del förberedelser. Vi ska: - Köpa ny fock - Laga storsegel - Konsumera öl - Svetsa nytt fäste till förstag - Fixa en pålitlig självstyrningsmetod - Läcksöka hela båten - Proviantera mat och vatten - Konsumera lite mer öl. Än så länge har vi inte lyft många fingrar, men det har vi gott om tid för till senare. Det vi har gjort är att stöta på grymt många sköna människor som vi dagligen hänger med. Dom är som jag förstår hemma i Sverige under jul....nog lite medtagna efter vad som hänt. Blir intressant om dom vågar sig ut igen, hoppas det iaf.
  4. Ja, det är ju inte kul att köpa en båt och sen inte kunna parkera den nånstans, men det är ju bara lyssna med lite klubbar och se vad dom säger. Men 3500 för en vinterplats e väl skapligt pris? Kan det vara samma pris för sommarsäsongen så är det väl rimmligt, eller ??? Nu gled vi ifrån tråden lite.....appropå tuff tjej, har ni läst Milo Dahlmans blogg, då hon seglade till antarktis? Jag har även läst hennes böcker, den första resan hon gjorde på en Bianca tycker jag var spännande. Hon byggde en fin båt inför resa nr 2.
  5. Tack! Jag filar på hur jag ska komma igång på bästa sätt. Kostar en hel del deg att införskaffa en båt. Sen ska man lyckas få en båtplats också...och bor man i Sthlm är det väl lång kö för att få en plats, och inte gratis. Givet så blir det väl en liten mindre båtklubb, men det är ju tjusningen också, man hjälper varann, och lär sig en himla massa av gamla rävar... Man kanske kan ställa sig i kö nånstans innan man har en båt, eller?? Vill ha sommar NU......
  6. Har följt honom ett par år nu. Himla roligt.... Sista året har han bara lagt ut preveiws med bakgrundsmusik. Han skulle väl segla till Kinsale på Irland, den norra vägen tror jag...Det är väl där Yrvind ska starta ifrån när han e klar med sin skuta?? Han vill ju slippa engelska kanalen tror jag.
  7. Vill oxå segla jorden runt, det är ju den stora drömmen! Måste bara köpa en vettig båt först, och lära mig segla.... Att man blivit intresserad av det vid 47-års ålder gör att man blir lite lätt stressad, att man är för gammal för att hinna. Men drömma måste man... Gott nytt på er alla sailors!!!
×
×
  • Skapa nytt...