Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Marge08

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Marge08

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Två fina nya båtar som vi kollat in. Är det nån här som är ägare till en av dom här bätarna så vore det jätteintressant att ta del av erfarenheterna! Tar också tacksamt emot synpunkter i övrigt, typ Sealine kontra Beneteau. Vad tycker ni om de båtarna generellt?
  2. Vi har en flipper 670 DC som vi iofs gillar och trivs med. Men den har sina begränsningar när det kommer till övernattning, förvaring, separat toa etc. Vi funderar ibland på art byta upp oss. Det vore väldigt kul och intressant att höra med er här, som bytt till större båt: Blir det så att ni är ute mer med båten, med en större båt? Eller är läget detsamma med antal timmar på sjön? Vad var det som avgjorde att ni bytte upp er? Blev det som ni tänkte er eller finns det en ånger iom högre kostnad etc? Tacksam för alla erfarenheter!
  3. Värme och ventilation kan nog också vara intressant, men jag hoppas att det finns fler som vill dela med sig av erfarenheter kring att byta upp sig från daycruiser till en större båt... Här kommer trådstarten igen: Vi har en Flipper 670 DC som vi är nöjda med, båten är jättefin på alla sätt. MEN vi funderar till och från på en större båt för mer bekvämlighet och att kunna vara ute några dagar i sträck. Vi tittar mot 26-27 fot. Det jag funderar på är om det "blir" som vi tänker oss, dvs är man ute mer med en större båt? Hur har det varit för er andra som bytt upp er till större "bo-båt"?
  4. Stern 97, som svar på din fråga så tror jag mest det rör sig om två eller kanske tre saker. Det första är att jag saknar en toalett med dörr. Det andra att det funkar att sova en natt men inte mer och då blir det mycket packa, åka ut och så åka hem på kvällen alt ibland sova. Eftersom vi ligger i Mälaren blir det en del åkande, och jag tänker (rätt eller fel) att vi kunde ligga ute längre tid med större båt. Det tredje är möjlighet att stuva undan, dvs förvaring på båten. Jätteintressant med era svar, hoppas på fler erfarenheter av att byta upp sig till större båt!
  5. Vi har en Flipper 670 DC som vi är nöjda med, båten är jättefin på alla sätt. MEN vi funderar till och från på en större båt för mer bekvämlighet och att kunna vara ute några dagar i sträck. Vi tittar mot 26-27 fot. Det jag funderar på är om det "blir" som vi tänker oss, dvs är man ute mer med en större båt? Hur har det varit för er andra som bytt upp er till större "bo-båt"?
  6. Sothöna! För att förtydliga så är det inte fågelskit som är problemet utan att de helt klart har utsett vår båts badbrygga/stege till den ultimata platsen att föda upp sin avkomma på..... Vi vill bli av med boet omgående och dessutom hitta nåt som gör att de inte bara direkt återvänder och bygger upp boet igen!
  7. Tips på hur jag får bort ett bo som redan finns där?
  8. Hur ska jag göra för att få fåglarna att låta bli att bygga bo vid badbryggan eller badstegen? Nån som har nåt kreativt tips? Och hur ser reglerna ut för att fösa bort boet när det väl finns där?
  9. Vi tycker det verkar rätt praktiskt med soft top, och ser att flera nya båtmodeller har det nu. Så nu vänder jag mig till er som har båt med soft top och hoppas ni delar med er av erfarenheter! Det jag funderar på är hur ni upplever det under varma dagar, som det ju varit många av i sommar. Fläktar det nåt? Blir det väldigt varmt? Hur gör ni isf? Vilken båttyp har du haft förut, DC eller hardtop eller Carin, och hur ser du på fördelar och nackdelar vid en jämförelse?
  10. Eftersom vi båda nämnt Bavaria tidigare här i tråden, så är jag lite nyfiken på vilken större båt ni har bestämt er för?
  11. Även vi har tittat på Bavaria, 29 fot, som ser ut att vara en riktigt fin båt! Lustigt! Tack för tips om förvaringen, vi får mäta och kolla vilka boxar som går in. Och ja,det är förstås då att hunden borde sova nån annanstans, men hon är tyvärr lite bortskämd;-) Ska fundera lite till på bogpropellern!
  12. Intressant, även vi har lekt med tanken på större båt! Vilka alternativ kikar ni på i så fall?
  13. Vi hämtade vår Flipper 670 DC den 11 juni i år på Flipper marin. Mycket nöjda med vår kontakt där, Petter. Vi valde en 200 hk verado och tycker det är rätt motor för båten. Vi har kört ca 35 timmar sen dess, och tycker precis som ni övriga att den går jättebra och känns säker. Har ni sovit över i båten? Vi gjorde det för första gången i helgen, och insåg väl då att det är nog bara nån natt i taget det fungerar. Och visst, det är ju en daycruiser! Lite trångt blev det med två vuxna och en stor hund... Bäst är ju båten på härliga dagsturer med familj eller vänner. En sak vi funderar på nu är hur vi löser förvaring på ett bra sätt. Funderar på nån egen variant med lådor/boxar under soffan för att Få bättre ordning på grejerna. Hur har ni andra gjort? Vi har ankarspel på vår båt och är jätteglada att vi la till det. Hur bekvämt som helst! Hade också en tanke på bogpropeller. Är det nån som har det på sin 670 DC? Allt som allt, så är vi supernöjda med valet av båt! Rekommenderas!
  14. Vi är rätt nya i båtlivet, med en Flipper 670 DC, i Stockholms skärgård. Och en Labrador i familjen, som älskar vatten och bad, och som vi såklart vill ha med oss på våra båtturer. Nu dyker det upp lite frågetecken kring detta! Exempel: vi vill gärna lägga till i naturhamn, och då hamnar man väl oftast vid en brant klippa (?). Hur får ni då iland era hundar, när det inte går att bära den? Hon väger ju över 32 kg och man vill helst inte halka med henne i famnen... Har ni tips på naturhamnar där det är lätt för hunden att hoppa i land? Gör jag detta till ett problem som inte finns? Har ni landgångar eller hur gör ni med hundar i samma storlek? Tips på öar? Mycket tacksam för alla hund-tips!!!
×
×
  • Skapa nytt...