Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Molin135

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    58
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Molin135

  • Placering
    Löjtnant
  1. Absolut! Vi är enormt tacksamma för all hjälp vi fått här på forumet och dess härliga och hjälpsamma medlemmar! Stort tack till alla som hjälpt till!
  2. Extra tack till dig Mackey! Stort stort tack för listan du skickade med köpekontrakt! Vi har använt oss av ett av dessa i affären, så stort tack för hjälpen!
  3. Satt i samma sits för en månad sedan, vi slutade med en Birdie 24 -79 istället. Som Peter säger i inlägget ovan. Här är en länk där alla uppgraderingar av båten finns: http://www.zetternet.se/maxi77/andringar.htm
  4. Tack för alla gratulationer! Nu ska vi förhandla om alla de praktiska grejerna (betalning, handpenning, kontrakt, sjösättning mm.) och ärligt talat skulle jag inte tacka nej till att sjösätta och segla hem henne redan nästa helg! Vi ser verkligen, verkligen fram emot sommaren nu och vi är riktigt taggade på att få komma ut!
  5. Jaha... Jag vet inte riktigt hur vi ska säga det här men vi har blivit med båt. Den Birdie 24 med grön sprayhood jag tidigare länkade blev det. Jättefin invändigt och vi föll direkt för båten. Vi la fram ett bud som accepterades utan förhandling. Vi ska snart lägga handpenning och diskutera sjösättning och hemtagning av henne! Detta gick fort. Vi tittade imorse vid 11-tiden, lade budet vid ca 14.30 och fick accepten vid 16.30. Hahah jag tror inte riktigt att vi förstått att vi faktiskt slutit avtal om att köpa en båt. Helt ofattbart, haha! Här är hon! (aldrig lagt upp en bild i trådar på MG, får se om det funkar)
  6. Hahaha du tänker precis som vi gör med andra ord Vad kul! Hahaha jag hade en supersnygg gogglebränna när de bilderna togs, hade precis åkt skidor en vecka.. Men den Maxi:n var tyvärr såld, vi hörde av oss till honom förra helgen och skulle se om vi kunde ta en andra titt och kanske gå till affär men då var den såld, vilket var lite synd!
  7. Ja, det stod någonting om det! Men vi får väl se hur vi tycker den är invändigt storleksmässigt. I de omdömen du länkade står det i nästan alla att de ändå tycker utrymmet är bra för en 24 fotare och att det är en storbåtskänsla i den, vilket ändå talar för den. Jo, jag såg det omdömet där de säger att 3 pers är gränsen i sittbrunnen.. Det är lite jobbigt förstås, men vi får som sagt se vad vi tycker. Dessutom är vi ju unga och att trängas får vi räkna med
  8. Ja det ska vi absolut göra. Som du säger, Birdien är även i våra ögon en väldigt tilltalande båt på det estetiska planet. Vad jag har läst ska den vara snabb i lätt- till mellanvind vilket inte vore helt fel då det förmodligen blir den vind vi oftast kommer stöta på i Stockholms skärgård. Gällande Maxi 68:n så är den i stort sett helt utesluten, Maxi 77:an är betydligt mer intressant då den är snabbare och större. Dessutom ligger de nästan i samma prisklass. Monarken skulle också kunna vara intressant! Vi tittar på de två Birdie:sarna i helgen och ser hur det blir med dem. Tack för det tipset och priset är ju i allra högsta grad attraktivt!
  9. Att båtarna är självbyggen är vi medvetna om. Och självklart läser vi på, men att förpiken är liten behöver inte bestämt betyda att endast en person får plats i den. Jag tänkte om du läst just det specifikt. Vi har dessutom kontakt med vår besiktningsman som vi fick kontakt med genom Praktiskt Båtägande. Vi vet vad som är känsliga delar på båten och vad man bör kolla närmare på. Personligen anser vi att folk kan säga att båtar är små invändigt, men att det viktigaste är att vi själva bildar oss en uppfattning om båtens storlek och huruvida den är för liten eller lagom för oss. Självklart är även andras erfarenheter om båten av vikt för oss, det är därför jag tidigare här i tråden frågade om vad ni andra tycker om båten och vad ni har för erfarenheter om den.
  10. Båda ligger på Ingarö, menar du den gula eller vita? Funkar länkarna, kan ni se båtarna? Hur menar du med att bara ha sovplats för en person i förpiken?
  11. Här är för övrigt annonserna till se båtar vi ska titta på! http://www.blocket.se/stockholm/Birdie_24_46180007.htm?ca=5&w (står ej i annonsen, men ingår vagga) http://www.blocket.se/stockholm/Birdie_24__nr_6481_45911205.htm?ca=11&w=1 Vilken skulle ni välja, om ni bara fick utgå från annonserna? Edit: Länkarna fixade
  12. Vi tittade lite på den, men den har inombordare, vilket vi ogärna vill ha. Det du säger om inombordare är helt korrekt vilket är varför vi som sagt ogärna vill ha en båt med inombordare. De Birdie24:or vi tittar på har utombordare båda två. Den ena en ca 20 år gammal 6hk evinrude 2-taktare och den andra har en 5hk neptun 4taktare från 2011. Så när det gäller moror så talar ju den nyare motorn definitivt för den båten, men den andra har en del andra finesser så vi får se hur det blir! Vore fantastiskt kul och skönt att få hitta rätt båt och komma till köp nu!
  13. Oj! Jag menar byten som något att ge sig på, inte som faktiska byta-båt-byten. Jag ber om ursäkt för oklarheten!
  14. Det är just det vi gjort och vi åker inte och tittar på båten utan dem (två timmars bilresa dit, två timmar hem). Men jag har inte fått något svar från säljaren på mailet i vilket jag frågar om bilderna. Jag har fått svar på ett mail, och det var det första, men bara det. Har du några erfarenheter av Birdie 24? Vi har fastnat lite för just den båten. Den är onekligen vacker och av vad jag läst är det en riktig segelbåt med inte allt för dåliga segelegenskaper och hyfsade utrymmen.
  15. Vi har faktiskt, mer eller mindre av misstag, tagit kontakt med en båt som visade sig ligga längre bort härifrån än vi från början trott. Det är en Maxi 77 som fortfarande är intressant. Den är i behov av en ordentlig vårrustning där vissa trädetaljer i båten är behov av att lackas om och båten behöver grundmålas som säljaren sa. Båten behöver putsas upp både ut- och invändigt. Båten har dock ny stor sprayhood och nytt bomkapell.
×
×
  • Skapa nytt...