Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

sunda

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    45
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sunda

  • Placering
    Fänrik
  1. Ja, självklart. Det var inte riktigt den saken som var poängen, utan att burarna tar mer stryk på en säsong än för dom som bara fiskar hummer. Så förra året var det stora delar av plasten bortsliten på Biltema-burarna, vilket såklart har börjat rosta. Redan efter en säsong alltså. Men som sagt, det är ju flera månader som jag använder dom.
  2. Jag har köpt mine ifrån Aprendo. Är det dessa som räknas som Kinaburar? Dom har i vilket fall fungerat väldigt bra. Men det är första säsongen, så det är ju svårt att säga. Å andra sidan, mina Biltema-burar tog rejält med stryk redan första säsongen. Då skall man komma ihåg att jag fiskar krabba också, så jag har i burarna ifrån typ Juni/Juli t om Oktober.
  3. 3 godkända humrar, samt 5 krabbor i en och samma bur idag. Humrarna var 8,5 10 och 11 En bur var tom. 2 burar hittade jag inte, det var rätt mörkt när vi var ute, så vi såg inte riktigt bra. Får kolla efter dom i morgon. Dom två burar jag hittade tog jag med hem, i morgon blir sista gången jag vittjar för den här säsongen, då åker båten med upp.
  4. Skulle också ut och bråka med regnet idag. Dock så ville båtjäveln inte starta.. Så nu har jag fyra burar ute som jag inte kan hämta. Jag hoppas innerligt att det var vädret som tjurade motorn. Det kommer bränsle, hela hamnen var full med bränsle, så det kanske var lite fukt kring tändstiftet? Får åka ut till båten när det inte regnar och testa igen.
  5. Vad jag har kunnat läsa mig till så har humrar som man märkt återfunnits som mest 5 km ifrån platsen där dom märktes. Med andra ord så vandrar dom inte speciellt långt. Och därmed bör ju även problematiken med bestånden vara väldigt lokala?
  6. Tredje gången jag vittjade nu. Fortfarande ingen hummer, men fick ytterligare krabbor idag. Är uppe i 16 krabbor nu. Man önskar ju att det vore hummer istället. Har flyttat tinorna idag, så får vi se om jag får möjlighet att kolla dom till helgen.
  7. Hur länge brukar ni hålla på? Som vädret varit den senaste tiden så känns det ju som man kan hålla på en bra bit in i Oktober. Men vem vet, helt plötsligt börjar det blåsa och regna och ha sig, då är det ju inte lika trevligt längre. Jag har 4 burar, har gjort 2 dragningar och fått 8 krabbor. Ingen hummer. En bur vittjades av någon annan, men jag vet ju inte om det var hummer eller krabbor i den.
  8. Idag har jag lagt ner mina tinor. 4st bara, så jag är en småfiskare i jämförelse med dom flesta här :-D Där jag har lagt dom var det några andra tinor, men sjukt mycket mindre än där jag fiskade förra året. Kan ju bero på att det finns snuskigt många potentiella ställen här också. Så jag hoppas på att slippa att någon annan vittjar, eller att man blir av med nån bur.
  9. Jag fick en varning förra året då jag bara hade skrivit efternamnet. Stod klart och tydligt i varningen att jag skulle komplettera med förnamn, så det är ingen tvekan om att man skall ha med den infon. Detta eftersom fisket är personligt och det inte är okej att köra tillsammans. Kör man tillsammans så skall båda personerna vara med i båten vid varje dragning. Man får alltså bara dra sina egna tinor och inte sin brorsas eller liknande, isånafall tjuvfiskar man. Reglerna finns av en anledning. Jag hade annars kunnat köra med 48 tinor och skriva frugan och mina barns namn trots att dom aldrig är med.
  10. Tog upp burarna idag. Första året jag fiskar kräftor och totalt blev det typ 20st. Har väl varit ute och tömt burarna närmare 10 ggr, så resultatet är ju rätt dåligt, men man lär sig :-) Nu lägger jag dock inte i dom förrän våren igen, ett hevletes slit är det när man inte har någon lindragare :-D
  11. När vi ändå pratar om linan. Hur stor skillnad är det på linorna? Jag har haft rejält med beväxtning på mina krabb- och kräftburar den gångna säsongen. Är det för att jag använder fel lina? Vad för egenskaper skall linan ha?
  12. Finns det någon regel som säger hur länge man får fiska kräftor? Hur länge bör man hålla på? Jag har hittills fått 13st. Men tror jag har hittat rätt ställe nu, så nu handlar det bara om att fortsätta fiska där. Men frågan är hur länge det fortfarande fungerar?
  13. Helt klart så går det nog att fiska Hummer med det mesta. Problemet är ju att framförallt under dom första veckorna, så är det extremt många burar utplacerade, så därför gäller det ju att man har ett bete som gör att dom inte väljer att gå till någon annan bur istället.
  14. Jag tror att det helt enkelt handlar om gamla anor, då det inte fanns frys osv. Att det skulle lukta mer tror jag inte på. När fisken väl når havet så bör ju saltet ändå går ur fisken och den torkade fisken återfuktas. Kanske att agnet blir drygare och inte äts upp lika fort. När jag fiskat krabba med färsk makrill så är det bara ett skelett kvar efter några dagar. Men det löser man ju med en agnpåse istället. Skall nog testa lite av varje när säsongen väl drar igång. Men jag tvivlar på att hummern är så mycket mer selektiv än vad krabban är. Och krabba har jag fiskat en hel del på färsk makrill.
  15. Vad är det som gör att just saltad makrill är bättre än färsk? Förutom det uppenbara att det är mindre kladdigt såklart. Men är det bättre rent fiskemässigt, eller är det bara så att det är en gammal process för att man inte hade frys osv förr i tiden? Har någon testat och märkt skillnad?
×
×
  • Skapa nytt...