Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

davidlobster

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    477
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om davidlobster

  • Placering
    Kommendör 1. graden

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Om du har Windows som operativsystem kan man trycka på "Start"/Windows-knappen och söka på "Skärmklippverktyget" - Sim Salabim. Välj pilen bredvid "Nytt" och tryck på "Rektangulärt klipp".
  2. Men är det inte menat att man kan vara 8 max; 7 + förare inne eller 5 ute och förare + 2 andra i aktern? Också nämligen tveksam till 12 pers i den.
  3. Tror han räknar norra Polen(s kust) som det som ligger söder om Gotland, och södra kusten vi gränsen mot Tyskland eller möjligtvis mot Litauen, men jag kan ha fel :/ Vore mer pratiskt att säga östra eller västra om polens kust tycker jag...
  4. Härligt med en till i gänget här på MG. Tror det finns 10ggr mer fördelar än nackdelar med svältkammare på en tina. Största skälet till att ha det är väl att det blir tekniskt sett omöjligt för en hummer eftersom vägen det hamnar nät i vägen. Men enda gången man inte bör behöva svältkammare i en tina är om man har krabbingångar(som är konstruerade efter samma princip som svältkammaringångar, dvs att duken sänker sig när hummer/krabba har passerat). Plus att har man svältkammare så kan fångsten lättare separera sig så att skador(avklippta klor etc) undviks. Nackdelen är väl att tinan behöver vara lite längre(om man inte vill dra ner på antalet ingångar). Viija hur ofta? Det finns någon lag som säger att det inte får gå längre än 7 dagar mellan gångerna man vittjar, kan dock ej hitta den nu. Viktens betydelse En tung tina står stilla på bottnen i hårt väder medans en lätt kan lyftas med vågorna förutsatt att den inte är fastdragen/ankrad i botten. En tyngre tina är jobbigare att hantera, men kanske tål att sittas på(satte mig på en tina som jag trode var gjord av 8mm stål, vilket det visades att den inte var, utan 6mm). Har även demolerat en 6mm tina när den satt som fan så körde vi loss den, och när den kom upp så var den lite skev där tampen satt.
  5. Välkommen till MG, men visst har du inte läst speciellt mycket i tråden? Granngårdens salt nämns nämligen typ 15 inlägg ovanför ditt...
  6. Jag tycker dynan vid nedgången är precis lagom;)
  7. Jag hade gärna också tagit en vit hink om det vore så att jag hade hittat en som var lagom stor, men även styv.
  8. Rätt. Det är därför man gör ingångar, matpåsar och vissa även även svältkamaringångar i vitt för att det med största sannolikhet blir ljust, lyser upp och därför attraheter hummern. Många förr i tiden målade stenarna i tinan vita just för att det drog till sig hummern.
  9. Vad som står i BTs produktblad om deras tösalt(som många använder till betesfisken): Denna produkt innehåller ej hälso- och miljöfarliga ämnen Använd skyddshandskar vid långvarig eller upprepad hudkontakt Använd skyddsglasögon vid risk för direktkontakt med ögonen Vid normal användning förväntas ingen hudirritation. Långvarig kontakt kan medföra torr hud
  10. Inte så svårt på tanke med att du verkade vilja bli av med de gamla... Fortsätt med bilder på det du gör och planerar att göra så blir det ännu lite mer intressant att följa ditt projekt.
×
×
  • Skapa nytt...