Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

pbr1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om pbr1

  • Placering
    Landkrabba

Profile Information

  • Plats
    Nacka
  1. Fönsterskydd/kapell skydd till Aquador 26 DC! Hej. Har sedan 2010 en AQ 26 DC från 2007. Till denna säsong så har jag bytt kapell och har funderat över två saker. Är det någon som vet om det finns fönsterskydd till vindrutorna, har sett att en del HT har sådana, vet dock inte om de skulle passa till en DC? Är det någon i så fall som vet vart man får tag på dessa, har sökt extremt mycket på nätet utan framgång? Sedan undrar jag om någon har sett om det finns skydd till de främre kapellrutorna. Dels för att solens UV strålning fullkomligt äter upp rutorna men också för att det blir så extremt varmt och ljust inne båten. Därav att jag också är intresserad av skyddet för vindrutorna. Vore mycket tacksam för svar!
  2. Tackar! Det är sannolikt som du säger! Det är precis det här jag går och tänker på, att vi skall sova i båten, är 2 vuxna 2 barn (7 & 9)! Min tanke är också att en HT är bättre! Nu sover vi ju förmodligen allihopa nere i ruffen men man sitter ju ute när man kör! Då är det självklart praktiskt med HT om vädret slår om! Även om kapell är bra så är min oro att det är krångligt, det är många som säger aldrig mer en kapellbåt. Det blir förmodligen att skippa DC,n och försöka hitta en fin HT!
  3. Tackar! Det är precis min känsla också, att längden vinner HT över DC! Men hur är det med kapell rent generellt, är det krångligt att hantera, man hör ju många som säger att det är fladdrigt, läcker in vatten, tar tid att får upp etc? Tack!
  4. Har i nuläget en Aquador 23 HT som jag är nöjd med förrutom att familjen växt ur båten! Har hela tiden varit inne på att byta upp mig till Aquador 26 HT men har nu hittat en 26 DC som är mycket fin. Det jag oroar mig för är kapellet, hur omständigt är det att ta upp och ner? Hur lång tid tar det om det exempelvis börjar regna som vill man ju få upp det snabbt! Hur är det att köra om det går lite sjö, med den båt jag har idag så är det tur att det är HT, annars hade alla i familjen blivit väldigt blöta emellanåt! Vad jag förstår på många så är upplevelsen av att köra DC helt överlägsen HT, vet dock inte om alla håller med om det?! Vi kommer sannolikt att bo i båten ca 20 nätter per säsong men med tanke på att man bor i förkabinen så borde det inte vara något problem med kapellbåt utifrån det perspektivet! Väldigt tacksam för svar på detta, kanske någon har erfarenhet av både HT och DC? Hls Pierre
×
×
  • Skapa nytt...