Jump to content
Friday 14 June 2024

Driven

Medlemmar
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Driven

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för tips, ingen stoppskruv enligt gamla ägaren som medger att man får jobba lite med den men inte på det sätt som jag beskriver. Diskmedel var något nytt, det får jag prova.
 2. Hej alla kunniga Idag skulle jag byta impeller men gick bet, den satt så hårt att jag inte fick loss den med polygrip, även båtgrannen försökte men gick bet. Vad göra, någon som har några tips... Motorn är en VP D6 330 från 2008. Tacksam för råd...
 3. Hej Hur går man tillväga om man skall byta bälgar på sitt VP DPH drev, finns det en instruktion någonstans? Jag har hört att man inte måste montera bort drevet utan att det räcker med att hissa upp det i sitt högsta läge och sedan säkra det med speciellt anpassat verktyg. Jag kan tänka mig att det fungerar för en avgasbälg, men kan det verkligen funger för en drivknutsbälg?? Har någon lite tips och råd? Tack på förhand.
 4. Jag tackar bockar och bugar, känner mig numera proffs på oljebyte i DPH drev, kommer gå som smort. Dessutom underhållande med somliga svar samt den debatt de skapar. Om igen, tack alla som engagerat sig.
 5. Kanon, det där med att sätta ihop 2 pinnar med 35 grader får det bli, instruktionsboken säger 4,5 liter men då måste jag veta att jag fått ur all gammal olja.
 6. Kul kille (eller tjej), hur gör du själv?
 7. Jo tack mycket får man stå ut med som nybörjare... Mitt problem är att jag inte har en display som visar lutning i grader, utan i en skala som börjar på -6 (längst ned) upp till +8 el liknande så displayen hjälper mig inte men tack ändå. Den förra ägaren skrämde upp mig med att det var väldigt noga med mängden olja i drevet, därav denna tråd...
 8. Tack för svar, mitt instrument visar -6 i nedfällt läge upp till +? Några vinklar visas dock inte.
 9. Hej Om igen hoppas jag på bra hjälp från detta eminenta forum (goda erfarenheter hittils) Jag har ett DPH drev tillverkat 2007 (köpt 2008) med tillhörande VP D6 330. Nu har jag kommit till att byta olja i det, något som jag aldrig gjort förut. I instruktionsboken står det att drevet skall vara vinklat 35 grader vid påfyllning (tror det har att göra med att man skall få i rätt mängd olja) Är tanken att man skall ställa sig med en gradskiva och mäta mot en lodlinje för att uppnå dessa 35 grader eller hur skulle ni göra? Kan tycka att det skulle räcka med att mäta upp rätt mängd enligt instruktionsboken och hälla i men då måste man vara säker på att man fått ur all gammal olja vilket kanske är dumt att förutsätta. Får konstatera att jag har bytt olja samt filter i motorn samt konserverat densamma och det har gått bra, men nu är jag tveksam inför drevoljebytet. Tacksam för råd och tips.
 10. Jag hittade en instruktion, det står att drevet skall ha en lutning på 35 grader när man fyller på, sedan skall det tiltas ned för att sedan tiltas upp till 35 grader igen och eventuellt fylla på ytterligare vid behov. Jag antar att det har att göra med att man skall få rätt mängd olja i drevet, vad jag funderar över är hur jag vet att det står i 35grader, skall jag använda gradskiva och mäta mot en lodlinje (låter knepigt) eller hur gör man??? Tack för tipset med korrision i avgaskröken, jag har haft en utsänd från VP som konstaterat att mina är ok och att jag tydligen hade en lösning där det inte var någon fara.
 11. Så sant, Jag har ett DPH-drev från Volvo Penta tillverkat 2007 (Motor D6 330 från samma år) Jag har förstått att det är viktigt vilken vinkel drevet står i när man fyller på för att få rätt oljenivå, men det är säkert mycket annat att tänka på.
 12. Tack för svar, då är allt som det skall vara, näst tråd från min sida får bli hur man byter olja i drevet, men det tar vi nästa år.
 13. Hej alla erfarna båtägare Hoppas att få svar på i vilket läge drevet skall stå under vintern, i lägsta läge, högsta läge eller vad gäller (kanske inte spelar någon roll) Tacksam för svar. //Vetgirig
 14. Driven

  Oljebyte

  Hej I år skall jag för första gången göra service på min båt. Var får jag tag på en lämplig pump för att få upp oljan? Det är en vp330 från 2008. Jag är osäker på om det räcker med en handpump, eller finns det elektriska. Det är ca 22 liter som skall upp därav frågan. Handpump har jag sett hos Mekonomen för ca 400 kr men frågan är om det funkar. Tacksam för synpunkter.
 15. Hej Köpte ny båt i vintras, efter en sommar med mycket åka så har jag snittat 1,7 l/nm. Under färd kan jag konstatera att den drar 0,6 l/nm i 5 knop, 3 i/nm i 12 knop samt 1,9 l/nm i 25 knop. Allt enligt EVC-instrumentet. Båten är en Forbina 10 000 med VP330. I år innebär det att kostnaden för att ha kört 630 nm står för hälften av den totala kostnaden vilket uppgår till ca 40 000 SEK inkl Bränsle, båtplats, försäkring, vinterförvaring samt skötsel (service mm) Då är inte värdeminskning/alternativ ränteintäkt ej medräknad. För 6-7 veckor i båten är det riktigt billigt, om nästa sommar blir en skitsommar är det inte riktigt lika roligt.
×
×
 • Create New...