Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Hammarhaj

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Hammarhaj

  • Placering
    Kadett
  1. Jag är ny ägare av en Mamba 450 ( mittpulpet ) och har försökt få tag på lite information om modellen, vilket varit svårt. Den är svensktillverkad 1991, har två delat kapell med fast " targa-båge " över pulpeten. Längd 4,95 meter, bredd 1,75 meter. Motor Evinrude Pro Tracker 60 hk, årsmodell 1991. All info om modellen eller någon av de andra Mamba motorbåtarna som tillverkades tas tacksamt emot.
  2. Provade med Autosol och det funkade kanon på den gamla damen!
  3. O'hoj! Har köpt en gammal Linder 440 Fishing som legat på land de sista åren utan att fått någon tillsyn. Den var rejält smutsig, men har lyckats få den ganska ren med hjälp av Rönnqvist Däck . Det som är kvar är den fula bruna smutsranden kring vattenlinjen samt ett par mindre rostfläckar där nåt gammalt ankare har legat och rostat... Vågar jag tvätta rent aluminiumbåten med Oxalsyra typ Shark bite eller liknande? Beprövade tips på aluminium båtar tas tacksamt emot!!!
  4. Motorn var i kanonskick utvändigt samt invändigt, så nu står den här hemma i längan Ska byta impeller, olja och stift innan jag drar igång skönheten och hoppas på det bästa! Tack för alla svar:)
  5. Tackar för snabbt och bra svar! Ska kolla på motorn imorgon, tror nog det blir affär! Motorn ska jag ha på en liten styrpulpetare på 4,2 meter så det blir nog lagom med 15 hk.
  6. Hallo! Har blivet erbjuden att köpa en gammal Johnson 15 hk utombordare av min kompis farsa. Motorn är från mitten av 80-talet och knappt använd! Den har stått orörd i en länga vid deras sommarställe i nästan 25 år!!! Vad kan ha hänt med motorn och vad behöver man göra med den innan man försöker starta den? Tacksam för svar!
  7. Hallo! Jag funderar på att köpa en Crescent 505 ( gamla modellen med inbyggd motorbrunn ) med en 9,9 hk Evinrude. Enligt ägaren ligger man på runt 7 knop med ett par gubbar i, så det är ju absolut inget fartmonster dock stor njutning och avkoppling!!! Min tanke ä'r att sätta in en extra skiva i ruffen så det blir bäddbart med plats för tre sovplatser och en sovplatys på durken ( den sista lite spartanskt ). Har försökt hitta info på nätet om denna äldre modell av 505:an samt även 501:an men det är väldigt lite info samt bilder som jag hittar, så även jag tar tacksamt emot all info;)
  8. Vet någon vad det är för skillnad på Crescent 501 och Crescent 505, samt vad det finns för nackdelar med modellerna? All info tas tacksamt emot!
  9. Hej Joakim och tack för ditt svar! Har letat för fullt på nätet efter denna båt ( Sport-Craft Fisherman 190 ) men det finns knappt någon info om den.. Minns du hur mycket din båt vägde, eller annan bra info ( allt av intresse )? Du har möjligtvis inte kvar några foto på din båt?
  10. Ska köpa en Daycruiser men kappellet behöver nya rutor! Vad kostar det för en bakruta samt två sidorutor av normal storlek ( båten är 6 x 2,3 m )? Finns det någon att rekommendera i närheten av Sölvesborg ( Blekinge )? Tacksam för svar!
  11. Funderar på att köpa en Sport-Craft Fisherman 190 med en tillhörande utombordare av märket OMC. Motorn är på 140 hk och årsmodell på båt samt motor är 1989. Båt samt motor verkar vara i ok skick med tanke på ålder, dock ska Cdi-boxen bytas på motorn då den ej gav full effekt enligt ägaren. Vet någon något om båt eller motor, för eller nackdelar, så tar jag tacksamt emot det!
×
×
  • Skapa nytt...