Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

fralito

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    83
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om fralito

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Haloj.. Jag kontaktade ett antal firmor ang ISBLÄSTRING. Fick samma svar från de flesta, att den typen av blästring EJ tar bort den hårda 2k färgen. Firman som Jag anlitade provade först med is, det visade sig givetvis att dom hade rätt.. Bikarbonat bakpulver funkade dock klockrent! Hoppas att det var svar på din fråga.? Skall Du blästra på vanligt sätt så MÅSTE Du plocka ner drev osv i molekyler SAMT byta ut alla packningar, och inte minst maskera alla känsliga ställen, som gängor osv.... Blästrar Du med bikarbonat så behöver du inte göra ett jota, förutom att maskera in till resten av båten.. Inte kul att sanera båten på bakpulver. Svårt val, eller hur?? Lycka till
  2. Lider! Det är nästan våldtäkt!! Min var behandlad på i princip samma sätt. Jag ringde upp ägaren och gav ett skambud. Han nappade och jag fick min båt för en spottstyver..
  3. Hej.. Nackdelen med 48 timmarsfärgen är tiden.. Man vill ju kunna lacka då man vill och har tid.. Jag köpte mina burkar på Färgproffsen i Mälardalen. Firman ligger i Västerås och har nr 021-816182.. Superbra service, snabba leveranser och framför allt oerhört KUNNIGA!.. Posta gärna bilder på ditt drev, alltid kul att se före och efter bilder samt utvecklingen emellan. Tjing.
  4. Hoppas att förklaringen Jag gav var matnyttig..
  5. Haloj.. Jag skall ta större bilder i nästa vecka då Jag kommer hem. Kan givetvis posta några här. 2k färgen ser ut som vilken sprayburk som helst.. Den har dock en separat behållare härdare i underkant på burken som man måste pressa in i den övre behållaren.. Färgen är kanon.. Har använt den på en del andra saker och den håller oerhört bra. Är relativt lätt att lacka med, inte speciellt rinnig.. På drevet Jag arbetar med nu är ytan perfekt, inga rinningar eller apelsinskal tendenser.. Mycket bra färg dvs. Skall tillägga att Jag är amatör på lack.. Det viktiga med färgen är att.. 1. Primern MÅSTE lackas på en yta som håller MINST 16-17 grader alltså garagevarmt Gör man inte det så flagnar färgen DIREKT och jobbet är bortkastat, gjorde tyvärr den missen själv!!! 2. 2k färgen lackar man ett tunt lager med, ca 1 tim efter primern, sedan kör man ett lager till med ca 1 timmes mellanrum, så håller man på tills man är nöjd. 2k färgen stelnar dock i burken efter ca 1 dygn, man bör därför planera vilka delar som skall lackas osv, blir så dyrt annars.. Jag avfettade, tvättade, torkade, ruggade med stålborse och dränkte delarna i aceton innan lack, funkade fin fint. Hoppas att detta var till någon hjälp..
  6. Blästring av HELA drevet plus sköld betalade Jag 800:- för.. Då maskerade Jag skölden RIKTIGT ordentligt pga risken för pulver inne i båten.. Går visserligen att ta bort, men dock så onödigt. Finns säkert dyrare eller billigare firmor. Jag använde Mig av ett företag nere i Södra Skåne där Jag bor. 2k färgen på sprayburk kostar ca 300:- burken, det behövs ca 8 burkar för ett komplett SX drev och sköld Primern är betydligt billigare, tror den landar runt hundringen. Jag rev bort allt förutom skölden. Växelhus och det övre växelhuset blästrades som det var. Plockade isär detta efter blästringen för lack osv. Rev inte inkromet, fanns ingen anledning. Hade Jag däremot valt att sandblästra så hade det varit en helt annan historia. .
  7. Åsså nr 8a.. Her fler bilder och tips om Du vill ha.. Bara att hojta till. På denna bild ser Du slutresultatet av en liten, liten del, resten kommer inom kort.. Genom färgleverantören kan man få i princip VILKEN färgnyans man vill.. Bara att ge dom den numeriska färgkoden, så kallade NCS-beteckning.. Tjing. http://www.maringuiden.se/js/ckeditor/plugins/smiley/images/wink_smile.gif\ title=\wink\ width=\20\ />
  8. Hej.. Jag har precis påbörjat en helrenovering av ett SX-C drev.. Blästerkillarna kom hem till Mig med bil och utrustning och blästrade med Bikarbonat bakpulver KLOCKRENT resultat..! Blev bara lite dammigt efteråt, detta damm sköljer man lätt bort med en vattenslang. Miljövänligt och extremt effektivt.. Jag personligen lät skölden sitta kvar på båten vid blästringen, alla andra delar blästrades på gräsmattan.. Fördelen med bakpulver är att man EJ behöver maskera div delar, bara att blästra och göra rent. Nu till DIN fråga.. Enligt dessa kunniga herrar så skulle resultatet av att blästra med is bli mycket dålig.. Detta pga att isen inte biter tillräckligt.. Jag bifogar några bilder på drevet, lite before och after.. Skall Du sedan lacka delarna så finns det 2k på sprayburk, dock lite halvdyrt. Innan lack så lägger du på en speciell primer, finns på samma företag som säljer 2k färgen. Lycka till.
×
×
  • Skapa nytt...