Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

klubbo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om klubbo

  • Placering
    Kadett
  1. Sålde för dryga året sedan min ögonsten (en Harley-chopper) för att finansiera båtköpet (en Regal 2100 lsr bowrider), varför namnet blev givet i hågkomst till gamla pärlan: Chopper. Dessutom kan chops enligt uppgift betyda ungefär vågor, ergo blir Chopper (extremt) fritt översatt den som tar vågor. Fyndigt värre... :-)
  2. Jag verkar bli med en Nokia Lumia 900 (windows os) - någon som hittat och testat någon sjökorts-app (hittar banne mig ingen...)?
  3. Lade i höstas ner detta pga risig ekonomi, men det lär nog få bli en beställning även för min del när skatteåterbäringen anländer. Tror av era erfarenheter att beställning hem till dörren låter som en synnerligen god idé! :-)
  4. Tackar för svaren och testar en Biltema/Jula-variant!
  5. Ingen mer med åsikter i frågan månne...?
  6. Har nu pratat med Hjertmans, och de tycker jag för en båt på ca 1300 kg ska ha en vinsch med ca 2 tons dragkraft. Låter helt snurrigt när man läser vad en sådan kostar...?
  7. Precis som du skriver så ska jag inte lyfta båten (vanlig hederlig isättning/upptagning så klart), men på alla vinschar jag kollat står det just dragkraft och inte lyftkraft eller dyl - ingen fingervisning om minimikrav på dragkraft till 1300 kg båt?
  8. Dålig länk... http://biltema.se/sv/Bat/Surrningsfaste/Vinsch/Vinschar-30050/
  9. Min vinsch har pajat ihop så jag behöver investera i en ny, men vilken...? Vad innebär dragkraft i sammanhanget? Motsvarar max dragkraft båtens vikt (se nedanstående länk), eller hur ska man tänka? http://biltema.se/sv/Bat/Surrningsfaste/Vinsch/Vinschar-30050/ Min båt väger lite drygt 1300 kg och är ju inte så märkvärdigt tung i båtsammanhang, men vinschar med dragkraft på så många kg verkar lite svåra att få tag...?
  10. Tack för svaret! Vet vad jag ska önska i julklapp då... :-)
  11. Är lite sugen på detta till min bowrider: http://www.jula.se/extra-taligt-batoverdrag-619202 Inser att det knappast på lite längre sikt ersätter ett kapell, men med ett halvkasst kapell idag och obefintlig budget att köpa nytt så lockar detta - någon med erfarenhet av Julas båtöverdrag månne? Kvalitet överlag? Andas OK?
  12. Tack för det Offerdal! Även till Regal av min årsmodell var det tydligen Great lakes som gjorde originalkapellen. Får man fråga varför du skulle hämta ut grejorna på Arlanda? Jag tog för givet att det skickas hem til dörren...? I min offert ingår ramen/ställningen samt verktyget som behövs för att sätta dit knapparna (verktyget vill jag minnas bara kostar runt 15 dollar). Är det även i ditt fall Sunbrella? Halva priset jämfört med vad i ert fall? Tull/moms i ditt fall? Jag har läst en del på amerikanska forum om Great lakes, och man är överlag lyriska över service och kvalitet på kapellen. Invändningarna brukar handla om att de är dyra jämfört med att låta sy upp hos någon kapellmakare, men jag antar att det omvända gäller i Sverige...? Är det någon som har en hyfsat kvalificerad gissning om vad det skulle kosta att istället för att köpa nytt låta den befintliga bimini toppen utgöra ram/tak och låta sy kapell som fästs på det? Fördelen skulle ju vara att få ett camper kapell som man kan stå under - fult som stryk kanske, men praktiskt i ett Sverige där inte solen lyser varje dag och där jag antar att det är en tidsfråga innan man överaskas av regn medan man är ute på sjön...
  13. Letar nytt kapell till min bowrider (Regal 2100 lsr) och har fått vad jag kan bedöma ett bra pris från www.greatlakesboattop.com. Runt 6 000:- inkl. frakt för en ram, convertible top samt aft curtain (dvs, ett körkapell vad jag förstår...?). Kapellet levereras med tryckknappar som man får sätta i själv. Så, till frågan, är det månne någon som har erfarenhet av detta företag?
×
×
  • Skapa nytt...