Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

tobbe69

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    63
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om tobbe69

  • Placering
    Löjtnant
  1. så här ser båten ut. måste väl tåla att en press läggs på fördäck oxå antar jag.
  2. Jag rekommenderar båthus som står på marken, dvs ett sådant som byggs med 2*3-reglar och vinklar. Då står båten fritt under och du kommer också åt att jobba, vårrusta (om vädret var som i våras) utan att ta av presenningen. Mitt hus är ca 4*11 och jag använder 15 Burwallkopplingar. Rekommenderar starkt dessa framför billigare beslag, eftersom du monterar Burwallkopplingarna utan skruvar. okey, så på 15 beslag blir det 5 "moduler / takstolar med ben då ? Det blir ju 2.5 meter iaf mellan varje modul ? är det ok ? Eller gör du tvärslåer elelr något för att tryckfördela snöpressen ? Har båten 5 min hemifrån så kommer att vara nere o ta väck snö så fort det kommer.
  3. Hej förra vintern blev det ett förbannat elände med en NOA som var för liten, stod iite på akterdäck och fly. BLev skitdumt på skarndäck etc. Hur ska jag göra bäst ? Den är 4 meter bred o 11 lång lite drygt. Burwall ? Hur många burwalllmoduler behövs isf ? Bara täcka över fly och akterdäck oxch låta fördäck stå utan ? bild på båten som bilaga
  4. Har en trawler, Mainship 36 aft Cabin. Nere i kök och förpik är det mörkt parkettgolv från original. Heltäckningsmatta i salong och akterkabin. Jag köper ut ett laminat fr Ikea och ett bra sättlim helt enkelt. Sen kör jag bara. Det får ordna sig.
  5. Ska ordna nytt golv i salong och stora sovrummet. Vill ej ha heltäckningsmatta som nu, utan nåt stiligare. Mörkt parkett eller laminat. Men kan ju ej lägga det flytande, som man gör i ett hemmarum i lgh. Har 8-9 golvluckor i salongen, över motorerna. Dessa ska jag då lägga golv på separat tänker jag. Min tanke är att ta ett bra sättlim, golvlim, och limma laminat/parkett på trägolvet som ligger nu. Kan jag ? Inte? Tips annars ?
  6. Svårt att hitta alternativa material när det bara är en sorts lim de levererar. Men 15-20 ska jag kunna skapa då, men värmematta och isolering av olika slag. Men väntar till våren...
  7. Svenska Sjö, som jag har, kräver både isfritt, avbrottslarm på elen, jordfelsbrytare etc på all installerad el.. Nån som har bolag som ej kräver tex avbrottslarmet ? Lutar nu ut en ordentlig luftpump för dammar, som får trycka bubblor 3 meter under båten....
  8. Så, då vänder man sig till sina forumkompisar som så ofta levererar lösningar.... Ska lägga Isiteek på båten. Badbrygga/akterdäck och flybridge. Nu säger leverantören att båten/ytan ska vara i ca 20 gradig värme ca en vecka innan nedlimning av färdig panel, samt caen vecka efter. Jag kommer inte att kunna ta in min båt i nån varmhall i vinter. Även om jag väntar till april/maj med att lägga, så är det ju rätt sällan det är 20 grader dygnet runt i 14 dagar i vårt fina land. Hur hade ni gjort ? Någon med praktisk erfarenhet ? Jag tänker.....kan jag kapsla in mig/båten med lite extra pressar och köra värme under ?
  9. kan inte riktigt föreställa mig hur det ser ut ? på vilket djup ?
  10. Båten är av plast. Bra skick. 10 ton som sagt. Känner ingen oro över att behöva inspektera skrovet. En bra kompressor med utblås på både sidor av båten samt en länspump monterad på planka under båten. Som timerstyrs vid behov. Blir nog bra.
  11. jag har ingen vinterplats på land i år, på bra håll. Därav detta tänk. Bytte båt upp tillen på 10 ton, så blev andra förutsättningar för vinterförvaring. Lite mkt Wattpå länspumpen, men de kanske ligger där. Nån koll på hur mkt kwhdu förbrukade ? Monterade på en bräda. Hur långt under vattenytan var utblåset ? Riktat åt vilket håll ? rakt uppåt eller akterut/föröver ?
  12. Körde du en länspump eller två ? var placerade du den/dem ? gick du ner och slog på då när du såg att det började krypa under 0 ?
  13. bra förslag. kan absolut testa. men runtom båten ? med en pump ? jag har ju 30 meters omkrets på den.
  14. Har till 99% bestämt mig för att testa och ligga i i vinter. Vissa säger att jag kan låta det frysa in, bara ej isen rör sig för mkt. Jag kommer att ligga skyddat inne vid y-bom isåfall. Men jag vill ändå försöka hålla is borta runt stora delar av båten, iaf akterut. Köpa en de-icer för 8000 är uteslutet. Vill ha en billig bra lösning som max kostar en 500lapp i el över vintern. Har även tänkt ställa ner nån frostvakt nära genomföringar och dylikt. Fler tips på åtgärder ?
  15. Nån som lagt isiteek och vill ta ett extraknäck och hjälpa miglägga på min båt i sthlm ? Beställt till badbrygga, akterdäck och fly. PM'a mig ! mvh
×
×
  • Skapa nytt...