Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Cornerwall

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Cornerwall

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Har ett märkligt problem med vår Honda 40hk -98 Den blir överhettad vid belastning, trots att ny impeller och ny termostat är monterat av Honda mekaniker. Strålen är det bra tryck i dessutom. Vid tomgångskörning blir den inte lika het. Men felet kvarstår trots detta. Är det någon som vart med om något liknande och hittat vad felet kan bero på?
  2. Sen att vi åkt med båten i nästan 2 somrar, utan att stött på detta problem gör det ännu mer invecklat för mig. Är det ett fuskbygge som plötsligt börjat göra så den sjunker? Då borde det drabbat oss tidigare. Vi hade kanske in 5 liter på en dagstur p.g.a slangarna som inte satt fast. Men nu verkar den sjunka?
  3. Hur gäller detta för mig tror du? Då jag verkligen inte vet någonting om vad de pratar om?
  4. Tack för svar! Det kanske mer blir en samvetsfråga. Jag ville ju verkligen det skulle bli bra för dom. Jag undanhöll verkligen ingenting, och så kommer detta där jag inte har den blekaste vad de pratar om. Tyvärr är jag lite "bekant till namn" med köparen ifråga vilket gör det sjukt jobbigt. Jag misstänker det är samma firma som gjorde servicen på den och fixade slangarna, som nu säger det är ett fuskbygge. Borde de inte sett det då jag lämnade in den där och meddelat mig då?
  5. Hej gott folk! Jag sålde min båt den 1 juni i år. En Bowrider runt -90 Jag var väldigt ärlig och talade om de brister jag visste om, vilket var en lagning i skrovet och att växelvajern borde justeras. Jag berättade även att den tog in lite vatten då jag körde den sommaren innan vilket jag bad dem åtgärda på servicen i höstas, de sa då på firman som servad att det var 2 slangar som satt löst. Men det var nu åtgärdat. Annars gick den riktigt bra och jag berättade verkligen allt. Jag är otroligt noggrann då jag säljer saker privat, jag vill verkligen inte ha dåligt samvete eller liknande. Idag fick jag ett mail om att de lämnat in båten på firma för den höll på att sjunka pga att den tog in vatten. De sa att den var fuskbyggd och därför tar den in vatten och de vill att jag ska köpa tillbaks båten och sälja den till någon annan. Det har alltså gått 7-8 veckor, och jag har verkligen ingen koll på det dom säger. Firman som jag bad titta på problemet hade fixat det sa dom. Jag avskyr att sälja privat pga att detta kan hända. Men jag var verkligen superärlig. Kontrakt finns där jag informerat om brister jag kände till, samt att den är kontrollerad och provkörd av köparen utan anmärkning. Vad är rimligt att göra i en situation som denna?
  6. Hej alla! Tack för era svar. Jag såg efter provkörning att mängden blir korrekt vid varm motor. Så allt är lugnt.
  7. Hej på er! Jag har en liten fundering kring mängden glykol i den inringade behållaren. Det är en 5,0L V8. Just nu ser jag som ett filter eller liknande i botten av behållaren. Den är nästan tom. Ska den vara tom eller ska det fyllas på med glykol/vatten? Den är precis nyservad på firma, men jag blir ändå osäker. Tacksam för snabbt svar, då den ska i sjön idag.
  8. Så vad beror det att vevhusventilationen ryker lite? Farligt? Eller bara att åka och vara glad. Förbrukningen spelar mindre roll känns det som. Det är en Reinell 185 FR (Bowrider) 1988
  9. Hej! Tog bort slangarna vid drift idag, det är vevhusventilationen som ryker, dock är det inte så mycket. Men lite kommer det. I övrigt går den som en dröm. Ett sjujäkla klipp i den, och lättstartad. Någon med liknande båt (bowrider 1100kg) som vet förbrukning? Mestadels 5 knop och march runt 20-24 knop? Är det 2-3 liter per distans på en sådan maskin tro? Ha en fin kväll!
  10. Misstänkte de slangarna var vevhusventilationen. En man som äger en marina har haft den privat, den har gått ca 30-40 timmar sen renovering. Då jag har dålig koll på motorer så svarade han mest, det mesta är gjort. Upplevde honom som oerhört kunnig och seriös, så jag hoppas den är i gott skick trots att det ryker ibland. Men är dimman ett tecken på att något är fel, eller är det okej? Ska testa rycka slangarna imorgon om det är väder för en åktur. Tack så länge
  11. Har precis köpt en båt med en nyrenoverad OMC V8 5.0, en 305 Cheva år 1988. Den röker/dimmar lite vid luftfiltret, se bild. Vad är det och vad beror det på? Motorn går som en dröm, men ryker en del vid start, samt vid rejäla gaspådrag utan växel. Farligt eller är det så med en motor från -88 Tacksam för svar!
  12. Sådär betedde sig min johnson 90hk oxå. Då var det slangen från vevhus vent till bensinpumpen som det var hål i. Då det krävdes mer soppa så orkade inte pumpen leverera, men med en hel slang gick den som en raket igen. Vet ej om det är lika funktion på en yamaha.... Du kan ju iaf kolla, tar en minut ca.. =)
  13. Thomas, tror du har rätt.efter jag kikat runt lite.. Tusen tack för hjälpen
  14. Hej på er alla duktiga! Har precis köpt en ny bränslepump till min Johnson 90hk som ska ersätta VRO-pumpen. Fick dock klent med beskrivning med till den. Är snarlik den på bilden, endast lite grövre anslutningsrör på ett ställe. Så min fråga är, Vart ska bränslet in, vevhusvent in och soppan ut? Jag numrerade dem så det blir lite enklare. Se bild. Tack för hjälpen!
  15. Halloj! Köpte en begagnad varvräknare idag till min Johnson 90hk -86. Förutom kontakten som ska in i regleger finns det 3 lösa kablar. En blå, lila och en svart. Vad ska göras med dessa 3? Mätaren står på ca: 800 rpm nu, ramlar den på plats (d.v.s 0) när den väl snurras igång? Tacksam för hjälp. Ha en skön vår!
×
×
  • Skapa nytt...