Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

ante76

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ante76

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för svaret.det är separat oljebehållare så den tror jag inte de kan vara.känns som den bara falsklarmar.får kolla kablarna och switchen.men undrar om det kan vara nåtn fara man bara ska dra igång den för att köra den iland om den bara falsklarmar?vilket jag tror är troligast.
  2. Har en evinrude 90 h modell -88.har stått större delen av sommarn och sistjag drog igång snurran så gick den bra när den väl gick igång.nu har den stått still i över 1 månad och skulle idag dra igång motorn för att vihar båtupptagning på söndag.då helt plöstligt så tjuter det från gasreglaget när jag vrider om nyckeln.vad indikerar detta?
  3. nej jag gjorde ingen direkt service på förgasarsystemet mer än att jag bytte bränsle filter.men jag var och provstarta den idag,bytte en kabel till tändstiftet den snurra fortfarande först sen börja den hoppa litegrann men gick inte igång.spraya då med startgas och den gick igång ganska omgående.prova att stänga av och starta igen och den starta på en gång.så de verkar funka;)men jag bytte resterande kablar till tändhattarna som såg lite slitna ut!
  4. Hej!skulle dra igång min snurra inför Sjösättning med nytt batteri.men den snurrar bara utan att hoppa igång det minsta.tändstift är kollade med bra gnista och soppa kommer bra.misstänker att den surnat till ordentligt efter vintern.hur råder man bot på detta problem??tacksam för tips!
  5. ja det stämmer att det är en inre del som träs på axeln som är fastskruvad i den yttre delen med bladen på.men ska göra ett försök å märka upp.återkommer när jag gjort de!
  6. glömde dessvärre kolla det!tyckte spåren i gumminavet såg så bra ut så de glömdes bort. men du sa att man skulle märka på axeln och sen på röret där avgaserna kommer ut,det sistnämda hänger jag inte riktigt med på.ska man inte märka på gumminavet å jämföra med axeln?
  7. har nu kollat propellern och den såg bra ut,gumminavet är väl den som sitter på axeln och den slirar inte.den sitter bra på räfflorna på axeln.
  8. att tillägga är att propellern är ny inför förra säsongen med sjusterbara blad.vet inte hur pass länge en propeller brukar hålla?
  9. ja precis jag smörjde räfflorna oxå men gängtappen åkte med i samma veva.
  10. alltså bara den delen med bladen på om jag fattat dig rätt?de var den jag lossade på innan jag sjösatte båten och smörjde gängtappen lite.kanske dum fråga men e nybörjare inom båtlivet:)
  11. ok.om de nu skulle vara det,måste man ta den på trailer dit eller går det sjövägen?
  12. har inte rört eller ändrat nåt sen sjösättning,trimplan är densamma.finns ingen tyngre vikt än tidigare förutom ett extra 7 kilos ankare.de kanske e så enkelt att jag måste byta ut batteriet,bara en känsla jag har.powertrim,är det samma som trimplan?
  13. om jag säger som så här att i höstas innan vi tog upp båten så på 3000 varv/min så planade den ut och gick därefter,nu så måste jag nästan upp i 3500 varv/min går jag ner till runt 3000 så börjar den resa sig sakta.de känns precis som att motorn inte får full effekt som tidigare. hoppas du förstår bättre.
  14. vad tror du är som orsakar att motorn får jobba mer än den går då?jag kan bara jämföra med en bil,har hållt på å mecka en del i yngre dar.hade en gammal volvo 240 som batteriet var dåligt på,det laddades inte upp tillräckligt trots att generatorn fungera bra och de i sin tur medförde svår att få igång och den gick betydligt sämre.men om en båtmotor fungerar på samma vet jag inte?
  15. kan ju va så att batteriet e taskigt trots att de är ganska nytt.de har stått i källaren hela vintern,men tror inte de var urladdat när jag plockade bort det innan vintern.däremot så har det inte underhållts laddat under vintern utan laddade batteriet innan sjösättningen,med en liten skitladdare från biltema som jag inte tror funkade så bra då vi vid första utresan fick bogsera hem den och batteriet troligtvis drogs ur ordentligt.men den startar ju bra nu varje gång när den är kall sen jag laddade det med en bättre laddare.och sämre när den gått varm.
×
×
  • Skapa nytt...