Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

fremar

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    60
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om fremar

  • Placering
    Löjtnant
  1. Någon som vet hur man bäst viker och rullar ihop kapellet på båten när man skall ut och åka?
  2. Har precis skaffat en Ryds 500HT med en 50 hk Yamaha 2-takt från -92. Funderar lite på de bäddset som fanns att köpa till båten när den var ny, hur delarna såg ut om man skulle kunna tillverka något liknande till den själv. Verkar som att det finns möjligheter att bädda både under taket mellan sittdynorna och på något sätt vid de andra sittplatserna också. Sen var det några smågrejer som jag tänkte försöka ordna till, verkar som gummit runt rutorna börjat bli torrt, verkar varit någon som försökt täta, men det läckte in vatten från minst en ruta har jag sett. Är det svårt att byta dessa gummilister själv? Sen verkar inte trimmätaren röra på sig när man trimmar motorn upp och ner, vet inte riktigt vad som kan vara fel där?
  3. fremar

    trimma yamaha 20

    Vet inte om det gjorde så jättestor skillnad, men något upplevde jag nog att det gav. Gick ju en hel vinter mellan att jag körde båten med plugg och sen utan så lite svårt att säga exakt
  4. Det jag kom att tänka på är att jag bytte bränslekopplingarna vid tank och motor till nya från Biltema då gummit i de gamla hade torkat och de trillade isär i höstas. De nya kopplingarna tyckte jag inte satt åt lika bra som de gamla gjorde. Vet inte om det kan vara så att motorn fick för lite bränsle igenom de eller sög in luft? Var ner till båten idag och provade att byta tillbaks till den gamla kopplingen som inte hade trillat isär och var ut och körde och då gick motorn som den ska. Enda skillnaden utöver det är att jag haft motorn nerfälld nu, men annars brukar jag alltid ha den uppfälld när båten står vid bryggan, hade den uppfälld från igår kväll till idag.
  5. Hej Vad kan ha hänt med min Yamaha 20 hk från 92 tror jag den är. Var ut i torsdags och fiskade med barnen, då var motorn lite svår att starta när vi skulle ut. Har alltid startat direkt annars, men nu fick jag hålla på en stund innan den gick igång. Sen gick den bra när vi var ute och startade direkt när vi körde hem också. Igår skulle jag ut igen, nu startade motorn direkt som vanligt. Men när vi åkte ut och jag gasade upp så stannade den plötsligt, startade igen och gick bra på tomgång och när jag gasade utan växeln i. Men med växeln i så ville den inte gå ordentligt med full gas.
  6. Tror att jag lyckats leta rätt på rätt delnummer nu, nr 12 på denna sida. http://www.boats.net/parts/search/Yamaha/Outboard/1990/25ESD/REMOTE CONTROL ATTACHMENT/parts.html 682-48538-50-00 CLAMP, CABLE 1 Någon som vet var jag kan beställa det från Sverige helst? Var lika dyr frakt som delen kostade från den boats.net sidan.
  7. fremar

    trimma yamaha 20

    Nu är den strypningsbrickan bortslipad ur avgasröret, tänkte kanske ta och prova båten på söndag eller nästa helg om vädret blir som utlovat.
  8. Det gick bra att få plats med de i rostfri syrafast som var 10,5x20x2 mm.
  9. Hej, går det att köpa en sån plastklämma som på bilden som reservdel till en Yamaha 20hk motor. Ena klämman gick av när jag skulle böja ner den för att låsa fast vajern.
  10. Har lyckats slarva bort en bricka till en av bultarna som håller fast växelhuset på en Yamaha 20hk. Någon som vet vad för typ av bricka man ska ha där? Blankförzinkad eller rostfri syrafast? Brickorna har måtten 10x18x2 mm och i just de måtten hittar jag bara Blankförzinkade brickor i rostfri syrafast verkar måtten istället vara 10,5x20x2 mm
  11. Ok, å det funkar bra att skrapa med en färgskrapa utan att skada gelcoaten en massa då?
  12. Köpte en liten Crescent 432 styrpulpet i början av sommaren som gått i saltvatten på västkusten och som hade svart bottenfärg. Ingen aning om typ av färg osv, den satt ganska dåligt då det lossnade bitar av färgen med blank gelcoat under redan i sjön. Kommer att ha båten i sötvatten och vill inte hålla på och krångla med bottenfärg så jag tänkte få bort resten av färgen. När jag tog upp båten och tvättade botten med högtryck så lossnade rätt så mycket av bottenfärgen, så nu är botten mer vit än svart. Frågan är hur jag lättast får bort resten som sitter där?
  13. fremar

    trimma yamaha 20

    Den ena länken där var nog fel? Skulle nog vara http://keskustelu.suomi24.fi/node/3535030 gissar jag? Inte för att jag kan läsa finska direkt och google translate klarade inte riktigt av det. Vad jag förstod så skruvade man bara lös drevet och sen kom man åt att borra bort brickan, dock verkar det svårare på en med lång rigg?
  14. fremar

    trimma yamaha 20

    Hur pass mycket måste man ta isär motorn för att komma åt att borra/fila bort den där brickan. Var tar man isär motorn osv? Antar att det får bli något att pyssla med till vintern eller våren innan sjösättning.
×
×
  • Skapa nytt...