Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Farox

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Farox

  • Placering
    Landkrabba
  1. Båten står på land och det är ett långt skadat ställe men det är inte spricka över hela utan på vissa ställen ser man bara glasfibrern som om bara gelcoaten lossnat och sen har personen innan försökt ha på ny gelcoat eller något som har spruckit igen. Så sprickan är typ bara halva skadade området alltså som det läcker, men tänkt förstärka hela området ändå.
  2. Vi bryr oss inte alls om hur det kommer att se ut, huvudsaken är att det håller tätt och gärna gör det i flera år framöver. Man komme rinte se det när båten är i vattnet och om vi nån gång säljer båten kommer man se att den vart lagad både där och på andra ställen ändå. Men är epoxy hållbarare än ny gelcoat då? Gelcoat var vad han i butiken sa att vi skulle använda men han verkade ju inte heller vara 100 på vad han snackade om...
  3. Tjenare! Vår familj köpte igår ett gammalt vrak till båt till en billig peng men fick med en liten defekt, en så kallad spricka. Båten är en Örnvik 550 HT från 74 och har spruckit undertill precis på en av skårorna under båten. Ägaren innan har försökt lagat men den sprack under vintern igen vilket vi tror beror på att han inte lät glasfibern att torka helt. Så nu ska vi ge oss på detta uppdrag och har idag inhandlat polyester med härdare och en massa glasfiberväv. Sprickan är lite svår att avgöra hur lång den är men mellan 4dm till 1m lång kanske och precis i en skåra så det är lite läskigt att slipa upp för mycket där. Men vi hade tänkt slipa upp så mycket vi vågar, torka ur båten och glasfibern ordentligt och sedan bygga upp med så mycket glasfiber vi tror behövs utifrån. Sedan kan man komma åt en bit av sprickan inneifrn som vi kan ha på lite glasfiber på också. Men vi snackade med en person på en båthandel och han sa att polyestern tar 7 veckor att härda innan man kan ha gelcoat på! Kan detta verkligen stämma? Ända som står på burken är slipbar efter 3 timmar. Kom gärna med tips om hur vi kan laga detta på bästa sätt, vill gärna slippa slösa hela nästa sommar åt att laga båten också.
×
×
  • Skapa nytt...