Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Seta

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Seta

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Sådär! Nu har vi köpt oss sysselsättning för en lång tid framöver! Efter att ha tittat närmare på båten bestämde vi oss dock för att ta lastbils-hjälp hem. Hon behöver mycket kärlek och omtanke först och främst, så nu ska jag läsa in mig på träbåtar och hur dessa ska renoveras. Önska mig lycka till! :-)
  2. Vi är på väg upp idag för att titta på båten. Slår vi till börjar vi nog att köra redan nästa helg, förutsatt att vädret är med oss. Vad jag har förstått har hon legat i ett par veckor redan, länspump med nivåvakt finns och hon har tätnat bra. Kör vi hem henne (om vi nu alls köper) blir det bara till Vänersborg. Därifrån trailas hon hem till Uddevalla. Säljaren vart lite chockad över vår ide, så det är inte utan att jag funderar på om vi har missat något väsentligt. :-) Problem nr två är, i händelse av köp, att vi får ok från varvet att ligga kvar en vecka. Men det vill jag inte riktigt bekymra mig om än!
  3. Det är en 8,5 meter lång salongsbåt så storleken ska väl inte vara några problem. Hastigheten är väl kanske en annan femma. Vi är vana vid en marsch på 17 knop, nu trillar vi ner på 6-7. Vår förhoppning var att få hem henne på en helg. Kanske är det väl optimistiskt? Det förutsätter bra väder, då vi kommer ha barn ombord också. Alternativet är ju som sagt kranbil. Men då får vi räkna med en kostnad på närmare 10 papp. Känns onödigt då båten trots allt är skapt för vatten. Kan man kanske ligga kvar i sjötorp under veckan och på så sätt dela upp resan på två etapper? Eller är det vanskligt att lämna en träbåt på det sättet?
  4. Tack! Det är farled hela vägen eller? Som sagt, Vänern är för oss okänt vatten. Vet du möjligtvis hur många distans det handlar om?
  5. Vi funderar på att köpa ny båt och den vi siktat in oss på ligger i Kristinehamn. Själva bor vi på västkusten, inte särskilt långt från Göteborg. Det enklaste vore förstås att låta kranbilen ta hem båten, men enklast är inte alltid roligast! Västkusten och Vänern är ju inte riktigt samma sak, så vad kan ni berätta om Vänern? Någon som har koll på avståndet mellan Kristinehamn och Vänersborg? Gästhamnar? Något man absolut bör veta?
×
×
  • Skapa nytt...