Jump to content
Wednesday 08 February 2023

zooberg

Medlemmar
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by zooberg

 1. Time Left: 5 months and 25 days

  • Säljes
  • Used

  Omvandlare/ transformator från 220v till 110v Inköpt 2021 har använt den i båt för att få 110 v i båten vid anslutning från bryggan. (kvitto finns) RS PRO, 3kVA Portable Isolation Transformer, 230V ac, 1 x 16 A, 1 x 32 A 3000kr eller vettigt bud. Länk till blocket

  30.00 SEK

 2. zooberg

  Transformator

  Hej någon som vet vart man kan hitta transformator i Stockholmsområdet från 220v till 110v minst 3.3 kv. Gärna mer den som sitter monterad i båten, blir väldigt varm vid användning och tappar effekt vid längre tids belastning. (Under dimensionerad?)
 3. zooberg

  A/C fundering

  12000btu vad för typ av trafo har du?
 4. zooberg

  A/C fundering

  Haha ah det kan man alltid gör, 😂 Tänker mig också att den trafo som sitter monterad idag, som tidigare är 3.3 kVA.. men vid kontinuerligt drift så levererar den bara 1.65 kVA, det är då i mitt tycke väldigt klent, så kanske också skall fundera på att byta ut till annan modell. Tips? kollade på victron Power. Men de har en modell på 3600w, de har också en på 7000w men vad jag förstår så klarar den inte 110v utan är bara 230/230..
 5. zooberg

  A/C fundering

  Inte använt den tidigare på Landström så kan inte svara på om det är just bara där hon ligger i hamnen, men bryggan är nyrenoverad.
 6. zooberg

  A/C fundering

  Det är frågan om omvandling från 220-110. från 12v är inte aktuellt, det jag reflekterat på är att volt mätaren som visar 110v inkommande i båten vid startögonblicket hos a/c sjunker till under 100v.
 7. zooberg

  A/C fundering

  Importerad båt, som har en Airrr vpc12k a/c monterad Båten har en transformator monterad som ger 110v vid startögonblicket av a/c så stänger den ner sig och startar om precis som att det inte räcker till. Detta gäller vid kyla, kör jag den på värme funkar det... någon som har kännedom eller kunskap om det är hz delen som är fel då den är 110v 60hz eller om det är helt enkelt för klen transformator monterad. Vad jag fått fram skall det vara en transformator som ger 3.3 kva Skall också tilläggas att vid drift via elverket 110v så funkar det utan problem både till värme och kyla. men av det jag förstår av instruktionsboken så är Förbrukningen större för värmedel än kyldel över tid.
 8. Tack alla, vakten föll på Larmac, pratade många av dessa förslag å samtliga var myckettrevliga och hjälpsamma. Men valet förr på Larmac som hade en körning planerad från Sthlm till Göteborg i närtid. Perfekt då slapp jag tomavgiften också 😊
 9. Behöver få en båt fraktad från Göteborg till Eskilstuna,Västerås eller närliggande. 10,6*3.30*3.70 med tillhörande vagn. Någon som känner till firmor?
 10. Ja som rubriken lyder går det att köpa orginalfolie till bayliner köksluckor? Har fått en sprick i en av köksluckornas ytterfolie som är en plastfilm. båten i fråga är en bayliner 2003
 11. Ingen som har några råd?
 12. Nu är vi pågång att skall byta ut våran theri 375 för något större. Vi har pratat av å till i 2 års tid på att köpa något större. Det vi söker är en bra nybörjarbåt för båtcamping, Vi är 5 personer, 2 vuxna 3 barn (2,6,8) Har båtplats strax utanför huset där det går att ha en upp till ca 24ft. - separat toa (helst med tank för kommande regeländring) - L eller U soffa i ytterdelen (sittbrunnen?) - Nedbäddningsbar Matplats i kabinen - kojplats för barnen Sen är det alltid önskvärt att den är bränslesnål och billig i des ägande, försäkring, service reperationer. De vi själva kolla lite på är Bayliner 2355 1996-1999 Sea Ray 230 Sea Ray 240 Maxum 2300 Sc Glastron 249 gs Vår budget är 0-200000:- Tacksam för hjälp, detta är inte som att köpa bil. Där kan man åka till en bilhandlare i varje gathörn
 13. zooberg

  Söker råd!

  Sjukt vad det finns mycket båtar just nu! men ingen verkar sälja båtarna heller! vad är det som är fel?
 14. förlåt men ingen som har någon erfarenhet av Motorn och dreven??
 15. Hejsan, sökt lite info om denna båt men inte hittat mycket. är den ett bra köp? hittat en som enligt säljaren skall vara väl genomgågen både motor och skrov / inredning. ang motorn som är en Penta Aq 95/100 vad har ni att säga om den? det är mest den som jag är rädd/osäker på. reservdelar? törstig? slö? Snälla snabba svar önskas.
 16. zooberg

  Söker råd!

  Finmar Seacabin är väl sommar storlek som en Ryds camping? är sådan något vettigt? då det oftast är volvo motorer i så känner man sig mera hemma och kan skruva med.
 17. zooberg

  Söker råd!

  tack för hjälpen. har tittat på några båtar nu via nätet. men nästa steg är kontakta. vad skall man titta på /fråga efter när man letar båt. finns det någon cheklista typ?
 18. zooberg

  Söker råd!

  fínns det flera båtan än ryds som är att rekomendera? tänkte då för att öka utbudet
 19. zooberg

  Söker råd!

  aha,, okej tack! vilken är att föredra i mitt syfte? camping båten finns inte många av på blocket. tumlaren finns flera av!
 20. zooberg

  Söker råd!

  vad är det för skillnad på ryds camping ryds tumlaren ??
 21. zooberg

  Söker råd!

  Ok. Nyare motor är alltså att föredra. Vilka märken skall man undvika? När det gäller skrovet så har jag kunskaper Ang plast och lack. Där är det inget krav på finish. Det går alltid att fixat till,.
 22. zooberg

  Söker råd!

  vi bor längs mälare, just av denna anledning jag frågar om råd! jag vet inte å jag känner mig osäker vad man bör ha å inte ha. syftet är bad båt, dags utflykter
 23. zooberg

  Söker råd!

  vilka pengar skallman upp i? frun har tittat på typ ockelbo t15. vet ej om detta kan vara något?
 24. zooberg

  Söker råd!

  Hej. på jakt efter båt, sökt till å från sen förra sommaren. men utan resultat då jag inte vet vad jag vill ha. Har i dag en Terhi 385. ingen toppen båt. utan nu vill jag ha en ny som är bättre för dags turer med familjen. önskar soffa och kanske ett bord, det är det vi har som önskemål i båten. vi är 2 vuxna och 3 barn. har inte jätte stor sjövana utan bara med micro fun och min 385 båt. pris ja,,, 5000-20000 med motor. kom med förslag.
 25. tack för snabba svar. ang längd på båt så är det där någonstans runt 6-8 meter kan en del om motorer (bilar) men båtmotorerna vet jag tyvärr inte mycket vad som skiljersig. svärfar min har en fjord 21, som har problem med motor, jätte trevlig båt. men man vill ha sitt eget om ni förstår vad jag menar. självklart är man införståd med att gamla båtar ofta är mycket skruva på. har bla Vw bubbla från 69. å det är samma där när man själv har tittat lite så har typ har vi sett bl.a gullringer ofta med ny renoverade motorer till bra pengar. vet inget om dem heller. monarken är också ett bra kort. vad ska man tänka efter på innan man köper? Senast ändrad av zooberg | 25 juni 2011 | 11:17
×
×
 • Create New...