Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Rbkandreas

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rbkandreas

  • Placering
    Fänrik
  1. Jag tänkte ringa KGtrimning nu under dagen och se vad dom säger, jag har ingen aning om vad det är för kam som sitter i nu det ända jag vet är att den är omslipad, för det ser man tydligt. Jag hör av mig när jag har pratat med Kg och ser vad dom sär.
  2. Hur ska jag förklara... Jag kör och stannar ganska ofta, och har ofta badringen eller vartenskidor bakom. Vad räknas som tung båt? Min båt är en Nora DC 17 och väger ca 750kg tror jag. Jag har problemet nu att när jag lägger full gas från stillastående så fastnar moror på ca 3100varv och tar god tid på sig innan den planar vid 4000 varv.
  3. Hej! Har precis renoverat min gamla AQ130, eller ja byggde från en gamal bilmotor bara använt dom marina delarna. Tänkte först använda kammen som satt i den gamla båtmotorn men det är nog lika bra att byta den. Så vilken kam ska jag ha? Tänkte först satsa på original marinkam men finns där effekt att vinna med en annan kam tar jag hellre den. Jag har planat toppen 1mm och använder 44mm insugsventiler och standard avgas. Har 2 st Stromberg förgasare (175cd). Tack på förhand!
  4. Nu har jag meckat klart dock har jag inte startat motorn än men det kommer. Det lilla hålet gängade jag med en M14 och kapade av skallen på en skruv och gjorde spår i den så man kan skrva ner den. Och på med gängtätning. Det stora hålet kunde jag inte gänga, så jag gjorde en bit plåt av 2mm syrefast rostfri plåt som jag täckte båda hålen med och en packning imellan. Lägger ut bilder på hur det ser ut.
  5. Blir någon form av plattjärn men packningsmaterial jag kommer använda. Skriver i tråden hur det går.
  6. Hålen är ca 19.5mm och 11.5mm i diameter. Godset är ganska tjockt så det går att gänga, prövade att gänga en m12 i det lilla hålet men gängerna blev för klena. Och jag har inte större gängtappar. I den tråden du länkade till står det att man kan ta en rörgänga(?) var får man tag i en sådan?
  7. Rbkandreas

    b20 biltopp

    Hej! Håller just nu på med att konvertera en bil b20 till en aq130, men jag har fastnat på en grej. Hur ska man sätta igen dom två uttagen i framkant på toppen? Alltså dom som går till vatten pumpen på bilmodelen. Är det bara och lämna in och få det svetsat eller kan man göra något själv åt de? Tacksam för svar.
  8. Jaså det är dom små rackarna som äter fiskarna. Tyvärr har det inte blivit mycket fiske iår då motorn havererade sista jag var ute och drog badring. Får komma tillbaka nästa säsong men frisk motor. Men berätta gärna om du får fisk och gärna var. MVH
  9. Där ser man. Kunde svära på att det var en gammal moppe ljuddämpare.
  10. Hej, har min båt i skälderviken och har inte lust att åka upp till kullen varje gång jag vill fiska. Är det någon som vet var det finns fint plattismete och var man fiskar makrill? All fisk som finns i Skälderviken är av intresse. Tack!
  11. Tyvärr så kör Volvo Penta med tum storlekar på 280 drevet så det är stor risk att 270 också har tumstorlekar.
  12. Jag vet att hansen har flång nya block, både smallblock och big block. både chevy och ford. Vad dom kostar har jag ingen anning om.
  13. Skönt att höra! Då kör jag med min resten av säsongen och köper en nu till vintern. Vet du vad det är för bultar man ska ha?
  14. Tyvärr har en tråkig grej hänt. Kollade på drevet idag och upptäckte att kåpan som man tar bort för att ändra rotationsriktning har trillat av! Hur allvarligt är detta? Under kåpan är väl ändån vattenfyllt när båten är i vatten. vattnet kan väl inte läcka in till oljan nu om jag har rätt? Finns såna kåpor att köpa? Tack!
×
×
  • Skapa nytt...