Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Tomos

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tomos

  • Placering
    Kadett
  1. Att hemfjärden är grund vet jag mycket väl men djupgåendet på baljan är väl inte mycket mer än någon decimeter Får kolla småbåtshamnen nästa gång jag är i krokarna, vad är nästa ställe som lämpar sig om man vill undvika Hemfjärden? Hampetorp? Är ju rätt långt väg att åka.. Är även intresserad av tips på andra sjöar i Örebrotrakten, Väringen, Norasjön etc.
  2. Jag har en mindre gummibåt med snurra som jag brukar använda för fisketurer,. Jag är i Örebro emellanåt och tänkte nästa gång ta med båten och slänga i den i Hjälmaren och ta en tur. Är det några närkingar här på forumet som vet bra iläggningsplatser i närheten av Örebro? Senast jag var i stan så var jag och rekade lite vid Svartåns utlopp med omnejd men hittade ingen lämplig plats. De flesta stränder verkar vara väldigt långgrunda och svårtillgängliga. Tacksam för tips!
  3. Enligt säljaren är det 72 cm från marken till motorfästet.
  4. Jämförde också med bl.a. den du länkade till, hittade flera exemplar med denna längre rigg, såvida detta inte är någon extra lång variant för segelbåtar... Det är några mil att åka så jag vill gärna vara säker innan jag åker och kikar.
  5. http://www.blocket.se/halland/Mercury_8_hk_39537468.htm?ca=15&w=2 Problem med länkningen..
  6. Jag behöver lite råd kring rifflängd. Är det någon med bra ögonmått som kan avgöra om motorn i länken nedan har kort eller lång rigg? ska vara lång enligt säljaren men jag tycker att den ser kort ut. Båten ska ha kort rigg... http://www.blocket.se/halland/Mercury_8_hk_39537468.htm?ca=15&w=2
  7. Bumpar min gamla tråd. Jag har hittat en snurra som jag är sugen på. Enligt säljaren är den 72 cm från motorfästes övre kant till nedre spetsen. Innebär detta lång eller kort rigg?
  8. Jag gav 3000 kronor för den. Får man fråga vad du har har haft för maskin på din?
  9. Kanske skulle satsa på lite mer effekt då...Fast om båten toppar 13 eller 20 knop har mindre betydelse. Båten ska vara godkänd för 15 hästar, tror ni att det frestar på akterspegeln mycket att hänga på en 10 eller 15-hästare? Båten är trots allt 20 år gammal så den kanske börjar bli lite skör. En annan nackdel med med större motorer är ju vikten, jag hade främst tänkt använda båten i insjöar och transportera den i bilen. Blir det omständigt att lasta i och ur en 10-hästare ur bilen även bära den till strandkanten?
  10. Jag köpte en gummibåt för ett tag sen, en äldre Bombard, 3,30 lång och med en vikt på runt 40 kg. Jag ämnar nu köpa en motor till den undrar hur mycket effekt man kan tänkas behöva. Jag har hittat en rätt fin 5-hästare 2-takt, tror ni att den planar med en sån motor och 90 kg förare? Eller är det bäst att gå upp lite i effekt? Är nybörjare på detta område, vore ju an aning irriterande om båten är alltför undermotoriserad.
×
×
  • Skapa nytt...