Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

rudtom

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om rudtom

  • Placering
    Kadett
  1. låg nivå Fänrik! mycket låg nivå...... tycker jag TS som är väldigt långt ifrån bitter.. det måste väl vara mer intressant med en öppen stat där man har rätt till olika åsikter än den stat du förespråkar där man inte ska ha någon åsikt alls
  2. om du tar divan så fick man betala -07 725 000 och -09 580 000 å scannern kostade -07 1025 000 och -09 795 000, ja då kan man ev se en trend för framtiden 2010, 2011??? knappast säkerställt men ändock!!!
  3. jag kan tror säkert att många ska kvalitetsvarv såsom Swan, Linjett, Baltic mm har säkert båtar som håller den livslängden som denna besiktningsman tror, men vi har en tendens att glömma att alla båtar som byggdes på70- 80-90 talet inte hade denna kvalitetstämpel som ovan nämnda och troligtvis tom. sämre än dagens ska lågprisvarianter som är betydligt bättre seglare....
  4. finns en 38 fotare från mitten av 80 talet av ett känt svenskt märke som dom begär ca 800 000 sek för, den har orginal motor, orginal teak deck, äldre segel orginalrigg, och äldre instrument även om man gör en totalrenovering av denna båt för ca 500-600 tusen då får man en ska. ny skick av en gammalbåt men det man glömmer är ju det som ska hålla investeringen flytande nämligen plasten! den åldras ju också sen hur mycket försvagning en 25 årig plastbåt har det vet jag inte, läste en test som ett känt varv i österbotten gjorde ang polyester kontra hybrid epoxy vilken styrka dom hade efter 10 års användande: Polyestern hade förlorat ca 50% medans epoxyn hade förlorat ca 10% eller mindre, kontentan jag fick ut av detta är även om man byter princp allt till nytt så har man kvar en gammal båt! och därför förstår jag inte att man fortfarande kan begära dessa summer för en ca 20 år gammal båt, och dom som säljs måste säljas betydligt billigare än vad som begärs mao prutas ned rejält.
  5. jag har ändå svårt att tro det med tanke på vad en ny båt kostar! sen tycker jag mig se att det är ungefär samma båtar som ligger ute väldigt långtid sen försvinner dom å kommer tillbaka med samma begärda summa.. mao tror att många har svårt att se att sin 90 tals båt kanske inte är värd så mycket som man kanske har hoppats på.
  6. har ser den verkliga prisbilden ut för segelbåtar 38 fotsklassen tillverkade i början på 90-talet? dvs får dom verkligen dessa priser dom begär? runt 1 miljon? måste finnas prutmån och rejäl sådan! eller????
×
×
  • Skapa nytt...